Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στις 11 Μαρτίου η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρώπη

Ενθαρρυντικά νέα για την εκστρατεία του εμβολιασμού

26 Φεβρουαρίου 2021 15:11
Κορωνοϊός: Στις 11 Μαρτίου η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρώπη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζεται να εγκρίνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις αρχές του επόμενου μήνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg.

Η έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχου της ΕΕ που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, αυτό θα αποτελέσει το τέταρτο εγκεκριμένο εμβόλιο κατά Covid-19 στην ΕΕ, μαζί με αυτά της Moderna, της AstraZeneca και των Pfizer -BioNTech.

Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα, ο FDA στις ΗΠΑ έκρινε ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις δοκιμές που πραγματοποίησε, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται η γνωμοδότηση της επιτροπής ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του FDA για την ασφάλεια του εμβολίου. Παράλληλα μια εβδομάδα παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική αναμένεται να εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι.

: Στις 11 Μαρτίου η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η ΕΕ αγκομαχεί πίσω από Βρετανία, ΗΠΑ στην εκστρατεία εμβολιασμού

Σύμφωνα με το Bloomberg η ΕΕ βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία στην εκστρατεία εμβολιασμού, έχοντας χορηγήσει μόλις 6,8 δόσεις ανά 100 άτομα κατά μέσο όρο, αν και τα στοιχεία ποικίλλουν από χώρα σε χώρα με τη Δανία να έχει χορηγήσει τετραπλάσιες σε σχέση με τη Βουλγαρία δόσεις ανά 100 άτομα αν και αμφότερες έχουν πρόσβαση στον ίδιο αριθμό εμβολίων αναλογικά με τους πληθυσμούς τους.

Αν και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί το 33% των εμβολίων που έχουν παραδοθεί στην ΕΕ, η Δανία αξιοποιεί κάθε δόση και σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό όλων των ενήλικων πολιτών της μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πολύ νωρίτερα από τον πανευρωπαϊκό στόχο της 21ης Σεπτεμβρίου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share