Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Δίνει ελπίδες το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τις μεταλλάξεις του ιού

Μακάρι να ανατρέψει τα δεδομένα

24 Φεβρουαρίου 2021 18:55
Κορωνοϊός: Δίνει ελπίδες το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τις μεταλλάξεις του ιού
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η ασφυκτική κατάσταση που υπάρχει με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο όπου και οι περισσότερες χώρες κάνουν ότι μπορούν για να την αποτρέψουν.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η κατάσταση με τα κρούσματα έχει ξεφύγει αρκετά όπου και φαίνεται μέσα από τον επιδημιολογικό χάρτη που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Johnson & Johnson φαίνεται πως βρήκε την λύση για τις μεταλλάξεις του ιού μέσα από το εμβόλιο της.

Ελπίδες δίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Κορωνοϊός Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson

Ειδικότερα ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) επιβεβαίωσε την Τετάρτη την αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid 19, στα έγγραφα που δόθηκαν στην δημοσιότητα δύο ημέρες πριν από την συνεδρίαση της συμβουλευτικής του επιτροπής για την εξέταση της χορήγησης άδειας για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 85,9% κατά των σοβαρών μορφών της νόσου στις ΗΠΑ και ήταν εξίσου αποτελεσματικό κατά των σοβαρών μορφών της νόσου κατά 81,7% στην Νότια Αφρική και 87,6% στην Βραζιλία, όπου είναι ευρέως διαδεδομένες παραλλαγές του ιού.

Η FDA μελέτησε ανεξάρτητα τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε 40.000 ανθρώπους και διάφορες χώρες.

Αρκετές ελπίδες δίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Οι αναλύσεις υποστηρίζουν ένα ασφαλές προφίλ, χωρίς την διατύπωση ιδιαίτερων ανησυχιών ασφαλείας που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την χορήγηση άδειας για επείγουσα χρήση», αναφέρεται στην έκθεση. Η χορήγηση της άδειας στις ΗΠΑ μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο τέλος της εβδομάδας.

Στο σύνολο των περιοχών όπου πραγματοποιήθηκαν οι κλινικές δοκιμές, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στις σοβαρές μορφές της νόσου, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, είναι 85,4%, ενώ ανέρχεται σε 66,1% απέναντι στις ήπιες μορφές της Covid 19.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τα δεδομένα που έχει δημοσιεύσει προηγουμένως η φαρμακευτική εταιρεία. Η Johnson & Johnson έχει δεσμευθεί να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του Ιουνίου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share