Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Συναγερμός στη Νιγηρία: Πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί από τζιχαντιστές - Πλήθος νεκρών και τραυματιών

Ξεκίνησαν πάλι τα ίδια

24 Φεβρουαρίου 2021 09:52
Συναγερμός στη Νιγηρία: Πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί από τζιχαντιστές - Πλήθος νεκρών και τραυματιών
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Νιγηρία: Συναγερμός σήμανε στη Νιγηρία μετά από μεγάλη επίθεση που έγινε από τζιχαντιστές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αρκετά άτομα αλλά και να τραυματιστούν.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες στις ΗΠΑ επικράτησε ένα χάος όταν ένα Boeing τυλίχτηκε στις φλόγες στον αέρα όπου και υπήρχαν αρκετοί επιβάτες μέσα.

Συγκεκριμένα στη Νιγηρία αρκετοί ήταν οι νεκροί και οι τραυματίες μετά από επίθεση των τζιχαντιστών και ειδικά όταν έπεσαν αρκετές οβίδες στην πόλη.

Έγινε επίθεση στη Νιγηρία.

Νιγηρία: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα Τζιχαντιστές άνοιξαν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου πυρ με ολμοβόλα εναντίον της Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 21, ανάμεσά τους παιδιά, να τραυματιστούν.

Στην πόλη έπεσαν πολλές οβίδες, οι δύο σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες, την Αντάμκολο και την Γκουάνγκε. «Έχουμε έξι νεκρούς στην Αντάμκολο και τέσσερις στην Γκουάνγκε εξαιτίας αυτού του βομβαρδισμού με όλμους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαμπακούρα Κολό, επικεφαλής φιλοκυβερνητικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Οι όλμοι ρίχτηκαν «από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ, από την Καλέρι, στην περιφέρεια της πόλης», πρόσθεσε ο ίδιος. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη δεύτερη γειτονιά και 16 στην πρώτη, σύμφωνα με τον Όμαρ Άρι, άλλον έναν διοικητή παραστρατιωτικών, που έδωσε τον ίδιο απολογισμό νεκρών.

Στη Νιγηρία έγινε επίθεση.

Άλλες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτές

Η Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, που αποτελεί το επίκεντρο της εξέγερσης των τζιχαντιστών από το 2009, έχει εκατομμύρια κατοίκους. Δέχεται συχνά επιθέσεις από μέλη της Μπόκο Χαράμ.

Το 2016, η οργάνωση διασπάστηκε και από τη φράξια της που αποχώρησε προέκυψε το Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), που ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Τουλάχιστον 36.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2,4 εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί αφότου ξέσπασε η εξέγερση των τζιχαντιστών στη Νιγηρία, πριν από μια δεκαετία και πλέον. Η ένοπλη σύρραξη έχει εξαπλωθεί στις γειτονικές χώρες — στον Νίγηρα, στο Τσαντ και στο Καμερούν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share