Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Ιστορική στιγμή: Προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη το ρόβερ της NASA - Ξεκινούν οι μεγάλες έρευνες (video)

Επικρατούσε μεγάλο κλίμα αγωνίας

18 Φεβρουαρίου 2021 23:21
Ιστορική στιγμή: Προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη το ρόβερ της NASA - Ξεκινούν οι μεγάλες έρευνες (video)
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Πλανήτης Άρης: Μεγάλη ιστορική στιγμή σημειώθηκε για όλο τον κόσμο την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου όπου κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια το ρόβερ της NASA.

Σημειώνεται ότι βρέθηκε νέος πλανήτης όπου ονομάστηκε "Κόλαση" και έχει ωκεανούς, λάβα, καταιγίδες αλλά και πολλούς βράχους.

Συγκεκριμένα η NASA τα κατάφερε και πάλι σημειώνοντας ένα μεγάλο επίτευγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας στέλνοντας ένα ακόμη ρόβερ στον πλανήτη Άρη.

Μεγάλη ιστορική στιγμή.

Πλανήτης Άρης: Η ιστορική στιγμή

Ειδικότερα το διαστημικό ρόβερ της NASA Perseverance προσεδαφίστηκε στις 22:56 ώρα Ελλάδος με απόλυτη επιτυχία στον πλανήτη Άρη, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την ανθρωπότητα και ειδικά για την κατάκτηση του Διαστήματος.

Το σκάφος εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 20.000 χλμ./ώρα και προσεδαφίστηκε στον κρατήρα Jezero του πλανήτη Άρη.

Μάλιστα η NASA έδωσε και τις πρώτες εικόνες του Perseverance από την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».

Βασικός σκοπός του Perseverance είναι η αναζήτηση πιθανών ιχνών προαιώνιας ζωής στον πλανήτη Άρη.

Το ειδικά σχεδιασμένο αλεξίπτωτο σε συνδυασμό με τη μηχανικά ελεγχόμενη κάθοδο, μείωσε την ταχύτητα του σκάφους στα 3 χιλιόμετρα ανά ώρα, ώστε αυτό να ακουμπήσει με ασφάλεια στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της απαιτητικής μανούβρας που είναι γνωστή ως «ο ελιγμός του γερανού», τρία καλώδια κατέβασαν το εξάτροχο όχημα όχημα στον Jezero. Το Perseverance φέρει επίσης και το πρώτο αρειανό ελικόπτερο, το Ingenuity. Με αυτό θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά μια ελεγχόμενη πτήση σε άλλον πλανήτη από τη γη.

Η προσεδάφιση του Perseverance έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς στο Κέντρο Ελέγχου της NASA.

Φωτογραφία του Kepler‑22b: Πώς είναι ο πλανήτης που μπορεί να έχει νερό και ζωή

Kepler-22b... ο πρώτος πλανήτης που επιβεβαιώθηκε ότι βρίσκεται στην... κατοικήσιμη ζώνη ενός άστρου (Ήλιου).

Η ανακάλυψή του και η επιβεβαίωση των στοιχείων που μπορούν να συνθέσουν ζωή σε ένα ουράνιο σώμα, άνοιξε τον δρόμο για την ανακάλυψη και μελέτη εκατοντάδων άλλων πλανητών, σε ηλιακά συστήματα κοντά, αλλά και πολύ μακριά από το δικό μας.

Ο Kepler-22b είναι 2,4 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία της έρευνας, μπορεί να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, άρα και ζωή.

Οι ερευνητές της NASA, ωστόσο, δεν γνώριζαν πώς μπορεί να είναι η μορφή του. Μετά από λεπτομερείς έρευνες, κατέληξαν στη μορφή του εξωπλανήτη, την οποία και αποτύπωσαν σε μία καλλιτεχνική απεικόνιση.

Αν η Γη μας αποκαλείται «Γαλάζιος Πλανήτης», ο Kepler-22b θα μπορούσε κάλλιστα να αποκαλείται «Πράσινος Πλανήτης». Το πλέον ελπιδοφόρο -στην προσπάθεια ανεύρεσης ζωής εκτός Γης- είναι η ατμόσφαιρα που διαφαίνεται και τα σύννεφα.

Σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακός...

Φωτογραφία του Kepler‑22b

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share