Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σημαντικές οι εξελίξεις για το εμβόλιο Sputnik light

"Τρέχουν" για να το τελειώσουν

18 Φεβρουαρίου 2021 17:07
Κορωνοϊός: Σημαντικές οι εξελίξεις για το εμβόλιο Sputnik light

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με την πανδημία του ιού στον κόσμο με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί ώστε να αρχίσει να υπάρχει ανοσία τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι στο Βατικανό έχει σημάνει συναγερμός στου υπαλλήλους που βρίσκονται εκεί ώστε να κάνουν τα εμβόλια αλλιώς θα απολυθούν.

Συγκεκριμένα στη Ρωσία έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις διεθνείς κλινικές της χώρας και ειδικότερα του Sputnik Light.

Συνεχίζονται οι δοκιμές των εμβολίων.

Κορωνοϊός: Οι δοκιμές του εμβολίου

Ειδικότερα ξεκίνησαν στη Ρωσία οι διεθνείς κλινικές δοκιμές του εμβολίου μιας δόσης Sputnik light, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκεί Σομπιάνιν

Το νέο σκεύασμα, που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέι, καλείται να εξαλείψει το βασικό έλλειμα του κλασσικού εμβολίου Sputnik-V που είναι οι δύο δόσεις που χορηγούνται στον εμβολιαζόμενο με διαφορά μερικών εβδομάδων η μία από την άλλη, δήλωσε ο Σομπιάνιν , προσθέτοντας ότι η ανοσία δημιουργείται μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό, επιτυγχάνοντας το μάξιμουμ μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Ο Σομπιάνιν ανέφερε επίσης ότι το Sputnik light πραγματοποίησε την πρώτη και δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, ενώ στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης θα συμμετάσχουν 6.000 εθελοντές, 3.000 από την Ρωσία και 3.000 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, δήλωσε ότι στις κλινικές δοκιμές, που θα διεξαχθούν σε 10 πολυκλινικές της ρωσικής πρωτεύουσας, μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ενήλικας πολίτης για τον οποίον δεν υπάρχουν αντενδείξεις και δεν έχει εμβολιασθεί με το εμβόλιο Sputnik-V.

Κορωνοϊός: Τραγική η κατάσταση των κρουσμάτων στη Ρωσία - Μεγάλη η αύξηση των θανάτων

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά δύσκολη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα και οι θάνατοι.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα αρκετοί δεν μπόρεσαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του ιού, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα σχέδιά τους.

Συγκεκριμένα, στη Ρωσία η κατάσταση με τον κορωνοϊό φαίνεται αρκετά σοβαρή, διότι όλο και περισσότεροι χάνουν τη ζωή του αλλά και νοσούν από τον ιό.

Αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Η τραγική κατάσταση στη Ρωσία

Ειδικότερα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 13.447 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 1.950 στη Μόσχα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 4.125.598.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν ακόμη 480 νεκροί στη Ρωσία, έναντι 467 την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την έναρξη της πανδημίας ανήλθε στους 81.926 (ποσοστό 1,99% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων) .

Αυτή τη στιγμή στη Ρωσία νοσηλεύονται 382.360 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Επίσης, μέχρι σήμερα έχουν αναρρώσει 3.661.312 που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό (ποσοστό 88,8% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων).

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share