Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκ στο Ισραήλ: Μωρό πέθανε από κορωνοϊό μέσα στην κοιλιά της μητέρας του (Video)

Το έμβρυο ήταν ηλικίας 25 εβδομάδων

17 Φεβρουαρίου 2021 15:42
Σοκ στο Ισραήλ: Μωρό πέθανε από κορωνοϊό μέσα στην κοιλιά της μητέρας του (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκ στο Ισραήλ, καθώς μωρό πέθανε από κορωνοϊό μέσα στην κοιλιά της μητέρας του! Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μια 29χρονη γυναίκα από το νότιο Ισραήλ έφτασε στο Ιατρικό Κέντρο Assuta Ashdod, αφού ανέφερε στον γιατρό της ότι δεν ένιωθε το μωρό της να κινείται, είπε ο δρ Josef Tovbin, επικεφαλής του Τμήματος Εργασίας και Παράδοσης στην Jerusalem Post.

Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι το μωρό δεν είχε καρδιακό παλμό. Η γυναίκα γέννησε ένα νεκρό μωρό, στο οποίο στη συνέχεια έγινε τεστ για κορωνοϊό και βρέθηκε θετικό. Το νοσοκομείο εξέτασε επίσης τον πλακούντα, όπου βρέθηκε επίσης κορωνοϊός. Επίσης, ένας συντετριμμένος έφηβος αποκάλυψε το τελευταίο μήνυμα της 47χρονης μητέρας του προτού φύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Tovbin, η μητέρα ένιωθε άρρωστη για τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν επισκεφθεί το γιατρό της. Δεν υποψιάστηκε ότι είχε κορωνοϊό. Αλλά, όταν της έκαναν τεστ, βρέθηκε επίσης να είναι άρρωστη από τον ιό. Ήταν 25 εβδομάδων έγκυος.

«Η σημασία της μόλυνσης είναι δραματική υπό το φως της μεγάλης προσωπικής μου απώλειας», δήλωσε η μητέρα σε συνέντευξή της στην εβραϊκή ιστοσελίδα «Ynet».

Ο καθηγητής Arnon Wiznitzer, μαιευτήρας και γυναικολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Beilinson στο Petah Tikva, δήλωσε ότι η περίπτωση ενός εμβρύου που προσβάλλεται από τον ιό, που ονομάζεται κάθετη μετάδοση, είναι πολύ ασυνήθιστη. Μέχρι σήμερα, μόνο μεταξύ 1% και 3% των περιπτώσεων η έγκυος μητέρα μεταδίδει απευθείας τον ιό στο μωρό της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share