Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Μεγάλος σεισμός στην Αρμενία - Ένας τραυματίας

"Χτύπησε" την πρωτεύουσα Γερεβάν

13 Φεβρουαρίου 2021 16:47
Μεγάλος σεισμός στην Αρμενία - Ένας τραυματίας
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σεισμός: Πριν από λίγη ώρα έγινε ισχυρός σεισμός στην Αρμενία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Γερεβάν όπου ήταν πάνω από 4,5 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι σημειώθηκε ισχυρός σεισμός ανάμεσα στο Τατζικιστάν και της επαρχίας Σιντζιάνγκ, της Αυτόνομης Περιοχής των Ουιγούρων, στην Κίνα.

Συγκεκριμένα ο σεισμός στην Αρμενία ήταν 4,9 Ρίχτερ όπου έγινε αρκετά αισθητός με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο από αυτόν.

Μεγάλος σεισμός ξέσπασε στην Αρμενία.

Σεισμός: Το επίκεντρο που σημειώθηκε

Ειδικότερα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση μόλις έντεκα χιλιομέτρων από το Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της πόλης να βγουν έντρομοι στους δρόμους.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ανέφερε μέσω του Facebook ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλες ζημιές από τη δόνηση, ωστόσο παρουσιάζονται προβλήματα με τις τηλεφωνικές συνδέσεις.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών, ωστόσο δεν διευκρίνισε το εστιακό βάθος του. Κάτοικοι της πόλης είπαν ότι η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή στην πρωτεύουσα που αντικείμενα έπεφταν από τα ράφια των καταστημάτων.

Σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην Αρμενία.

Οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο στην Αρμενία. Το 1988 μια πολύ ισχυρή δόνηση ισοπέδωσε πόλεις και χωριά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25.000 άνθρωποι και δεκάδες χιλιάδες να μείνουν άστεγοι.

Μπαράζ ισχυρών σεισμών στην Ινδονησία

Σεισμός: Ένας αρκετά ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Ινδονησία και τον Ειρηνικό Ωκεανό, πάνω από 7 Ρίχτερ.

Επίσης, πριν από λίγες μέρες, καταγράφηκε εξίσου ισχυρός σεισμός στο Αζερμπαϊτζάν, που είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα από την Ινδονησία και τον Ειρηνικό Ωκεανό σημειώθηκε ο σεισμός των 7,2 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να γίνει αρκετά αισθητός.

Δύο σεισμοί σημειώθηκαν στην Ινδονησία.

Σεισμός: Το εστιακό βάθος του

Ειδικότερα, δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν πριν από λίγο σε Ινδονησία και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Συγκεκριμένα, δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Σουμάτρα, στην Ινδονησία.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 100 χλμ. από την πόλη Μπενγκούλου και είχε εστιακό βάθος 30 χλμ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Ισχυρότατος σεισμός 7,2 Ρίχτερ καταγράφηκε και στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά των νησιών Λόγιαλτι, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Στην Ινδονησία σημειώθηκαν δύο σεισμοί.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share