Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca στα παιδιά

Για να δούμε τι θα γίνει και με αυτές τις ηλικίες

13 Φεβρουαρίου 2021 13:15
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca στα παιδιά

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά τραγική με αποτέλεσμα να γίνονται τα πάντα σχετικά με την εξάπλωση του όπου και έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

Σημειώνεται ότι η Pfizer/BioNtech αλλά και η Moderna έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές των εμβολίων στα παιδιά για να προχωρήσουν και άλλο οι ρυθμοί.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται σε όλο αυτό εισέρχεται και η AstraZeneca που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τα εμβόλια.

Κορωνοϊός: Οι δοκιμές σε παιδιά

Ειδικότερα το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκίνησε για πρώτη φορά έρευνα για να εξετάσει την ασφάλεια και την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έχει αναπτύξει με την AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα έρευνα έχει στόχο να καθοριστεί αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στα παιδιά ηλικίας 6 με 17 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου. Περίπου 300 εθελοντές θα συμμετάσχουν σε αυτή, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένονται αυτό τον μήνα.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της covid-19 έχει χαρακτηριστεί “το εμβόλιο του κόσμου” διότι είναι πιο φθηνό στην παρασκευή του και πιο εύκολο στη συντήρηση και τη διανομή από κάποια άλλα.

Η AstraZeneca έχει στόχο να παράξει 3 δισεκατομμύρια δόσεις φέτος και σκοπεύει από τον Απρίλιο και μετά να παράγει περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες οι εξελίξεις σχετικά με την αξιολόγηση του εμβολίου της CureVac

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά τραγική με τις χώρες να έχουν αρχίσει ήδη με γρήγορους ρυθμούς του εμβολιασμούς για να ξεκινήσει να υπάρχει ανοσία σε λίγο καιρό.

Σημειώνεται ότι μέσα από εκτενή έρευνα που έγινε το εμβόλιο της Pfizer αποδείχτηκε ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις του ιού.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ξεκινήσει την διαδικασία για να αξιολογήσει το εμβόλιο της CureVac.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τα εμβόλια.

Κορωνοϊός: Η διαδικασία για την αξιολόγηση του εμβολίου

Ειδικότερα αυτή η κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας για την επίσημη κατάθεση αίτησης έγκρισης του σκευάσματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση «βασίζεται στα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών (μη κλινικά δεδομένα) και προκαταρκτικών κλινικών δοκιμών σε ενήλικες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ευρωπαϊκού οργανισμού.

«Η συνεχής αξιολόγηση θα πραγματοποιείται μέχρι να είναι διαθέσιμα επαρκή στοιχεία για την κατάθεση επίσημης αίτησης για άδεια κυκλοφορίας στην αγορά», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Ο EMA εξηγεί ότι θα αξιολογήσει τα δεδομένα άλλων κλινικών δοκιμών «μόλις αυτά είναι διαθέσιμα».

Ο EMA αντιμετωπίζει μεγάλες πιέσεις για να αδειοδοτήσει εμβόλια κατά της Covid το συντομότερο δυνατόν, την ώρα που οι 27 χώρες της Ένωσης αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις και δυσκολίες τροφοδοσίας για τα τρία πρώτα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την CureVac, βασίζεται στην τεχνολογία του mRNA και θα παραχθεί από την φαρμακοβιομηχανία Bayer βρίσκεται στην Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών.

Με τα εμβόλια συνεχίζονται οι εξελίξεις.

Ο καθηγητής του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής του Τούμπινγκεν Πέτερ Κρέμσνερ, ο οποίος εποπτεύει τις κλινικές δοκιμές, δήλωσε στην γερμανική τηλεόραση ότι, «αν όλα πάνε καλά», η αίτηση προς τον EMA μπορεί να γίνει το Απρίλιο.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή από την πλευρά της επιφυλάχθηκε για το χρονοδιάγραμμα, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία διευκολύνεται από την συνεχή αξιολόγηση.

Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στον EMA να εξετάζει τα δεδομένα ασφαλείας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων άμα τη εμφανίσει τους, πριν από την επίσημη κατάθεση αίτησης έγκρισης από τον κατασκευαστή. Στόχος της, η επιτάχυνση της αξιολόγησης της αίτησης έγκρισης.

Δύο ακόμη εμβόλια βρίσκονται σε διαδικασία «συνεχούς αξιολόγησης» από τον EMA, τα εμβόλια των αμερικανικών Johnson & Johnson και Novavax. Μέχρι στιγμής ο EMA έχει δώσει πράσινο φως για την κυκλοφορία των εμβολίων των Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca/Oxford.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share