Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών

Για να δούμε τι θα κάνουν και αυτοί

10 Φεβρουαρίου 2021 18:13
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να κάνουν ότι μπορούν οι χώρες για να αντιμετωπίσουν την πανδημία με κάποιες από αυτές να έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν σε δηλώσεις της μίλησε για τους λάθους υπολογισμούς που έκανε σχετικά με τις παραδόσεις των εμβολίων.

Συγκεκριμένα ο ΠΟΥ φαίνεται πως έδωσε το πράσινο φως στην AstraZeneca σχετικά με το εμβόλιο της να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 64 ετών.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κορωνοϊός: Η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Ειδικότερα το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε η AstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί στους άνω των 65 ετών, ανέφερε σήμερα η επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Στις πολυαναμενόμενες συστάσεις της για το εμβόλιο αυτό, η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Ειδικών του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό (SAGE) συνιστά επίσης τη χρήση του «ακόμη κι αν στελέχη [του ιού] είναι παρόντα σε μία χώρα».

Κορωνοϊός: Πάνω από 8 δις θα δαπανήσει η Γερμανία για την αγορά των εμβολίων

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο είναι σε σοβαρή κατάσταση με τις περισσότερες χώρες να έχουν ξεκινήσει ήδη τους εμβολιασμούς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νέες έρευνες που έκαναν την εμφάνιση τους φαίνεται πως το εμβόλιο της Pfizer αντιμετωπίζει και τις παραλλαγές του ιού.

Συγκεκριμένα η Γερμανία πρόκειται να κάνει το μεγάλο βήμα με την αγορά των εμβολίων όπου θα διαθέσει πάνω από 8 δις ευρώ.

Αρκετά εμβόλια θα αγοράσει η Γερμανία.

Κορωνοϊός: Η μεγάλη αγορά της Γερμανίας

Ειδικότερα σχεδόν 9 δισεκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να δαπανήσει φέτος η Γερμανία για να αγοράσει έως 635,1 εκατομμύρια εμβόλια κατά της Covid-19 στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών συμφωνιών, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που είδε σήμερα το reuters και το οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Η υφυπουργός Οικονομικών Μπετίνα Χάγκεντορν καλεί με επιστολή της τους βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στο αίτημα του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν για επιπλέον 6,22 δισ. ευρώ για την αγορά περισσότερων εμβολίων, σύμφωνα με το έγγραφο.

Αυτό το ποσό είναι επιπλέον των 2,66 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δεσμευτεί στον προϋπολογισμό για το 2021 για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19.

Η Γερμανία θα αγοράσει αρκετά εμβόλια.

Πηγή στον κυβερνητικό συνασπισμό δήλωσε στο Reuters ότι η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, αναμένεται να εγκρίνει αύριο, Τετάρτη, την επιπλέον δαπάνη.

Το υπουργείο Υγείας θα χρησιμοποιήσει συνολικά κεφάλαια 8,89 δις. ευρώ για να αγοράσει έως 635,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στο πλαίσιο των σχεδίων κοινών προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εθνικού σχεδίου του Βερολίνου, αναφέρεται στο έγγραφο.

«Για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η απόκτηση εμβολίων κατά της Covid-19 έχει θεμελιώδη σημασία για να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία» του κορονοϊού, αναφέρει η Χάγκεντορν στους βουλευτές στην επιστολή της.

«Επιπλέον, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων απαιτείται ώστε η Γερμανία να έχει αποτελεσματικά εμβόλια και αρκετές δόσεις εμβολίων για τις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, επίσης στην περίπτωση που δεν θα εγκριθούν όλα τα εμβόλια», πρόσθεσε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share