Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σούπερ γιαγιά 99 χρονών νίκησε τον κορωνοϊό μετά από 3 εβδομάδες νοσηλείας

Η γιαγιά ήταν ασυμπτωματική

3 Φεβρουαρίου 2021 14:38
Σούπερ γιαγιά 99 χρονών νίκησε τον κορωνοϊό μετά από 3 εβδομάδες νοσηλείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιαγιά: Μια 99χρονη από την Κροατία επέζησε του κορωνοϊού και βγήκε νικήτρια στη μάχη με τη νόσο έπειτα από νοσηλεία 3 εβδομάδων. Η Μαργαρέτα Κράντσετς, που ζει σε έναν οίκο ευγηρίας στο Κάρλοβατς, στην κεντρική Κροατία, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στα τέλη Οκτωβρίου, αφού διαγνώστηκε θετική στον νέο κορωνοϊό.

Η Στέφιτσα Λιούμπιτς Μλίνατς, η διευθύντρια της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διεξήχθησαν διαγνωστικά τεστ στους τρόφιμους, καθώς είχαν καταγραφεί πολλά περιστατικά με πυρετό.

Ωστόσο ραγδαίες φαίνεται πώς είναι οι εξελίξεις με τα πρώτα αποτελέσματα του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Η γιαγιά δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα

Μεταξύ των ανθρώπων που μολύνθηκαν ήταν και η 99χρονη, η οποία δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα. Η ηλικιωμένη διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. «Δεδομένης της ηλικίας της και της ευπάθειάς της, προκαλεί πραγματικά έκπληξη που ο κορωνοϊός δεν της προξένησε κάποιο κακό», τόνισε η Μλίνατς.

«Είναι ένα τόσο καλό νέο» αυτήν την εποχή της πανδημίας που δείχνει τον αβέβαιο χαρακτήρα του ιού, συνέχισε η ίδια. Η Μαργαρέτα Κράντζετς, που ζει κανονικά κλινήρης τις περισσότερες ώρες της ημέρας λόγω της ευαισθησίας της, δεν πάσχει από κανένα υποκείμενο νόσημα. «Τελείωσε, νιώθω καλά», περιέγραψε στην κροατική εφημερίδα Vecernji list.

Κορωνοϊός: Η γλυκιά γιαγιά έκανε πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Θυμάστε τη γλυκιά γιαγιά, τη Μάργκαρετ Κίναν, η οποία έκανε πρώτη το εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού; Η ίδια κατακτά ακόμη μια πρωτιά, καθώς έγινε και ο πρώτος άνθρωπος που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η διάσημη και… σούπερ γιαγιά

Η 90χρονη γιαγιά έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο όταν στις 8 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Βρετανία και σε όλο τον πλανήτη.

Το ραντεβού της ήταν 21 ημέρες μετά δηλαδή σήμερα 29 Δεκεμβρίου, για την δεύτερη δόση, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες για το εμβόλιο της AstraZeneca.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share