Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Παγκόσμια θλίψη: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό στα 100 του ο ήρωας της πανδημίας

Ένας ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έγινε υπόδειγμα στη μάχη με έναν αόρατο εχθρό

2 Φεβρουαρίου 2021 19:57
Παγκόσμια θλίψη: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό στα 100 του ο ήρωας της πανδημίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Παγκόσμια θλίψη προκαλεί ο θάνατος του βετεράνου λοχαγού Τόμας Μουρ, ο οποίος σε ηλικία 100 ετών νικήθηκε από τον κορωνοϊό, έχοντας αποτελέσει νωρίτερα τον ήρωα της πανδημίας.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε συγκεντρώσει το ποσό-ρεκόρ των 33 εκατ. λιρών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) εν μέσω πανδημίας, συγκινώντας τους συμπολίτες του, τη στιγμή που στη δική μας χώρα νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με τον φονικό ιό ένας 9χρονος.

Κορωνοϊός: Δεν τα κατάφερε ο ήρωας της πανδημίας

Σύμφωνα με την κόρη του, ο Μουρ νοσηλευόταν με πνευμονία τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε θετικός και στην COVID-19.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι η βασίλισσα, η οποία είχε τιμήσει τον Μουρ απονέμοντάς του τον τίτλο του «Σερ», θα στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Χάνα και Λούσι, στην ανακοίνωσή τους.

Πρόσθεσαν ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφεραν να βρίσκονται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

19χρονος βγήκε από το κώμα και δεν ήξερε για την πανδημία του κορωνοϊού

Ένας 19χρονος έπεσε θύμα τροχαίου την 1η Μαρτίου 2020. Ήταν λοιπόν σε κώμα σχεδόν έναν χρόνο και βγαίνοντας από αυτό δεν ήξερε ότι ο πλανήτης ολόκληρος συγκλονίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Joseph Flavill, 19, είχε χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο επιστρέφοντας πεζός στο σπίτι του στο Τάτμπουρι της Βρετανίας. Ήταν 3 εβδομάδες πριν επιβληθεί το πρώτο lockdown στην Βρετανία.

19χρονος βγήκε από το κώμα και δεν ήξερε για την πανδημία του κορωνοϊού

Από τότε έμεινε 11 μήνες σε κώμα και πρόσφατα βγήκε από αυτό και πλέον μπορεί να μην είναι σε κατάσταση να μιλήσει αλλά αντιδρά με τα μάτια και χαμογελάει στους αγαπημένους του, ενώ κουνάει και τα άκρα του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τζο, όπως τον φωνάζουν οι δικοί του άνθρωποι, νόσησε με κορονοϊό 2 φορές ενώ ήταν σε κώμα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share