Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πέθανε η γυναίκα μου και μεγαλώνω μόνος τις 3 κόρες μας – Κλαίω συχνά μπροστά τους, μήπως τους κάνω κακό;

Μεγάλες οι δυσκολίες για έναν μόνο γονιό

1 Φεβρουαρίου 2021 15:09
Πέθανε η γυναίκα μου και μεγαλώνω μόνος τις 3 κόρες μας – Κλαίω συχνά μπροστά τους, μήπως τους κάνω κακό;

Παιδιά - Πατέρας: Αρκετοί γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα στη ζωή τους και ειδικά όταν μεγαλώνουν τα παιδιά τους όμως ακόμη περισσότερα αντιμετωπίζουν αυτοί που έχουν μείνει μόνοι τους όταν έχουν χάσει το άλλο τους μισό. Επίσης μία κοπέλα βρήκε μία φωτογραφία με τον πατέρα της όπου και παρατήρησε ότι υπήρχε κάτι απίστευτο μέσα σε αυτή.

Συγκεκριμένα μία συγκλονιστική ιστορία περιέγραψε ένας πατέρας όπου έχει "χάσει" τη γυναίκα του και μεγαλώνει μόνος του τις τρεις κόρες του ενώ κάνει κάτι μπροστά τους που νομίζει ότι είναι κακό.

Απίστευτη η ιστορία με τον πατέρα που μεγαλώνει μόνος τα παιδιά του.

Παιδιά - Πατέρας: Η συγκλονιστική ιστορία του πατέρα

Παρακάτω διαβάστε την συγκλονιστική ιστορία ενός πατέρα όπου μεγαλώνει τις τρεις κόρες του και αναρωτιέται αν είναι κακό που κλαίει μπροστά στα παιδιά του όταν θυμάται την γυναίκα του που έχει χαθεί.

"Μεγαλώνω τις τρεις κόρες μου μόνος, καθώς η μητέρα τους πέθανε ξαφνικά πέρυσι. Επιφανειακά, θεωρώ ότι τα παιδιά το διαχειρίζονται. Μου λένε ότι είναι καλά, αλλά νιώθω ότι το κάνουν για να με προστατέψουν, καθώς όταν πάω να μιλήσω για εκείνη, καταλήγω με κλάματα.

Να συνεχίσω να μιλάω για αυτό, ή να το καταπιέσω μέσα μου; Μήπως τους κάνω κακό, δείχνοντας τα αισθήματα μου;

Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία ενός πατέρα που μεγαλώνει μόνος τα παιδιά.

Αγαπητέ φίλε,

Μπορεί να είναι σοκαριστικό για ένα παιδί να βλέπει το γονιό του σε αυτή την κατάσταση, αλλά έχεις λόγο για να κλάψεις πραγματικά. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να δουν τα παιδιά σου, ότι έχεις αρχίσει να το διαχειρίζεσαι.

Κάθε μέλος της οικογένειας σου, θα εκφράσει την απώλεια που νιώθει, διαφορετικά. Το ένα παιδί μπορεί να γίνει απόμακρο, ενώ το άλλο μπορεί να έχει άγχος, θυμό ή να θέλει απλά να ξεφύγει. Προσπάθησε να χειριστείς τα παιδιά σου ξεχωριστά ώστε να καταλάβεις πως μπορεί να νιώθουν – μέσα από την καθημερινότητα – χωρίς να συζητάτε το θέμα που σας πονά.

Πρέπει να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και τα παιδιά σου, να ζητάς βοήθεια όταν την χρειάζεσαι, και να έχεις συμπονετικούς ανθρώπους γύρω σου να σε νοιάζονται. Αν είναι εφικτό, βρες μια ομάδα που να υποστηρίζει τέτοια θέματα. Αν δεν θέλουν τα παιδιά σου, τότε προσπάθησε να πας μόνος σου.

Με αυτό τον τρόπο θα δείξεις στα παιδιά σου την δυνατότητα να ζητάνε βοήθεια, όταν θα την χρειάζονται. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δείχνεις όσο μπορείς λιγότερο τα συναισθήματα σου μπροστά σε εκείνα, ώστε με τον καιρό να δουν ότι έχεις αρχίσει να το ξεπερνάς".

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share