Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Έφυγε" από την ζωή ο κιθαρίστας του συγκροτήματος The Animals, Χίλτον Βαλεντάϊν

Θρήνος...

31 Ιανουαρίου 2021 15:50

Θάνατος: Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο διότι "έφυγε" από τη ζωή ο κιθαρίστας και ιδρυτής του μουσικού συγκροτήματος The Animals, Χίλτον Βαλεντάϊν. Επίσης έχασε τη ζωή της σε ηλικία 34 ετών η τρανς μουσικός Sophie από ατύχημα.

Συγκεκριμένα ο κιθαρίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος Τhe Animals, ο Χίλτον Βάλενταϊν, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.

Απεβίωσε ο Χίλτον Βάλενταϊν.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Χίλτον Βαλεντάϊν

Ειδικότερα το βρετανικό αυτό συγκρότημα έκανε τεράστια επιτυχία στην ποπ μουσική σκηνή την περίοδο του 60 και η επιτυχία του “The House of The Rising Sun” βρέθηκε στην κορυφή των βρετανικών και αμερικανικών charts το 1964.

O Βάλενταϊν συνίδρυσε τους Animals στο Νιούκαστλ, το 1963, μαζί με τον τραγουδιστή τους Έρικ Μπάρντον, τον μπασίστα Τσας Τσάντλερ, τον ντραμίστα Τζον Στιλ και τον πιανίστα Άλαν Πράις. Το συγκρότημα έκανε έξι ακόμη μεγάλες επιτυχίες που έφθασαν μέχρι το βρετανικό top 10, μεταξύ των οποίων τα τραγούδια “Don’t Let Me Be Misunderstood” και “We Gotta Get Out of This Place”.

Mετά την διάλυση της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος, το 1966, ο Βάλενταϊν ακολούθησε σόλο καριέρα αλλά στη συνέχεια συμμετείχε σε πολλές επανενώσεις των Animals και περιόδευσε μαζί με τον Μπάρντον το 2007. Τα τελευταία χρόνια ήταν εγκατεστημένος στο Κονέκτικατ και είχε το συγκρότημα Skiffledog.

Δείτε τα βίντεο

Πέθανε η ηθοποιός Κλόρις Λίτσμαν (Video)

Στα 94 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Κλόρις Λίτσμαν, που έγινε γνωστή κυρίως για τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά "The Mary Tyler Moore Show" αλλά και τους ρόλους της στην ταινία "Η Τελευταία Παράσταση του 1971", για τον οποίο κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου.

Επίσης, ήταν γνωστή για τη συμμετοχή της σε τρεις ταινίες του Μελ Μπρουκς, μεταξύ των οποίων και η "Φρανκενστάιν Τζούνιορ". Επίσης, θλίψη και αναπάντητα ερωτήματα έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος της 26χρονης ηθοποιού Song Yoo-jung.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, που γνωστοποίησε την είδηση, η Λίτσμαν πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στην Καλιφόρνια. Είχε βραβευθεί με Όσκαρ αλλά και εννέα φορές με Emmy.

Γεννήθηκε στην Αϊόβα στις 30 Απριλίου 1926 και ήταν η μεγαλύτερη από τρεις αδελφές. Σπούδασε δράμα στο πανεπιστήμιο του Ιλινόι και έκανε μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν. Αφού συμμετείχε στα καλλιστεία για Μις Αμερική το 1946 άρχισε τις εμφανίσεις στο Μπρόντουγουεϊ και μικρές τηλεοπτικές συμμετοχές.

Ο ρόλος που άνοιξε την πόρτα στη διασημότητα ήταν το 1957 αυτός της μαμάς του Τίμι, Ρουθ, στην τηλεοπτική σειρά "Λάσι". Αλλά πραγματικά εκτοξεύτηκε σε φήμη το 1969 ως Φίλις στο σόου "The Mary Tyler Moore Show".

Κλόρις Λίτσμαν - Βιογραφία

Η Κλόρις Λίτσμαν (30 Απριλίου 1926 - 26/27 Ιανουαρίου 2021) ήταν αμερικανική ηθοποιός και κωμωδία της οποίας η καριέρα εκτείνεται σε περισσότερες από επτά δεκαετίες.

Κέρδισε πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων οκτώ Primetime Emmy Awards από 22 υποψηφιότητες, καθιστώντας την την πιο υποψήφια και, μαζί με την Julia Louis-Dreyfus, την πιο βραβευμένη ηθοποιό στην ιστορία της Emmy. Κέρδισε Βραβείο Ακαδημίας, Βραβείο Βρετανικής Ακαδημίας, Βραβείο Χρυσής Σφαίρας και Βραβείο Emmy Daytime.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Des Moines της Αϊόβα. Η Leachman παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Northwestern και άρχισε να εμφανίζεται σε τοπικά έργα ως έφηβη. Αφού αγωνίστηκε στο διαγωνισμό Miss America του 1946, εξασφάλισε υποτροφία για σπουδές υπό την Elia Kazan στο Actors Studio στη Νέα Υόρκη, κάνοντας το επαγγελματικό της ντεμπούτο το 1948.

Στην ταινία, εμφανίστηκε στο The Last Picture Show (1971) του Peter Bogdanovich η νεκρή σύζυγος ενός κλειστού δασκάλου στη δεκαετία του 1950.

Κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Υποστηρικτικής Ηθοποιού και το Βραβείο BAFTA για Καλύτερη Ηθοποιό σε έναν Υποστηρικτικό Ρόλο για την ερμηνεία της και η ταινία θεωρείται ευρέως ως μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών.
Επιπλέον, ήταν μέρος του συνόλου των Mel Brooks, που εμφανίστηκε σε ρόλους όπως ο Frau Blücher στο Young Frankenstein (1974) και η Madame Defarge στην Ιστορία του Κόσμου, Μέρος I (1981).

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share