Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Ρουμανία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο - Στους πέντε οι νεκροί

Οι Αρχές κάνουν ότι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση

29 Ιανουαρίου 2021 17:29
Συναγερμός στη Ρουμανία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο - Στους πέντε οι νεκροί

Συναγερμός στη Ρουμανία: Συναγερμός σήμανε στη Ρουμανία όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετά άτομα τη ζωή τους. Επίσης στις ΗΠΑ μία οικογένεια "έχασε" τη ζωή της όταν έφηβοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους.

Συγκεκριμένα στη Ρουμανία ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε νοσοκομείο με αποτέλεσμα πέντε άτομα να μην τα καταφέρουν και να χάσουν τη ζωή τους.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Ρουμανία.

Συναγερμός στη Ρουμανία: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου στο κεντρικό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Στο νοσοκομείο όπου ξέσπασε η φωτιά νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό. Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή του, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές στο Βουκουρέστι.

«Τρεις ασθενείς εντοπίστηκαν νεκροί και ένας τέταρτος πέθανε στη συνέχεια», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ραέντ Αραφάτ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ασθενείς με covid-19.

Ένα πέμπτο απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε στο μπάνιο της πτέρυγας όπου ξέσπασε η φωτιά, όταν μπήκαν στο κτίριο οι ερευνητές, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Λούτσιαν Μπόντε.«Περίπου 120 ασθενείς που βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα απομακρύνθηκαν», επεσήμανε ο Μπόγκνταν Τόμα, εκπρόσωπος της ρουμανικής υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων (ISU). Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Ρουμανία.

Σύμφωνα με τον Αραφάτ, κανένας άλλος ασθενής δεν έχει υποστεί εγκαύματα, αλλά πολλοί χρειάστηκε μετά την πυρκαγιά να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς έμειναν για ώρα εκτός αναπνευστήρα. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, τα οποία είναι ήδη γεμάτα από ασθενείς με covid-19.

Στις 14 Νοεμβρίου δέκα ασθενείς με covid-19 έχασαν τη ζωή τους από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Πιάτρα- Νέαμτς. Πέντε ασθενείς πέθαναν λίγο μετά το περιστατικό αυτό.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει τότε τη διεξαγωγή ελέγχων στις μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας, όπου τα νοσοκομεία είναι παλιά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share