Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Παράξενη ομηρία εξελίχθηκε σε θανάσιμο περιστατικό

Ο δράστης ήταν ένας γιατρός

27 Ιανουαρίου 2021 11:44
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Παράξενη ομηρία εξελίχθηκε σε θανάσιμο περιστατικό
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ένα απίστευτο και παράξενο περιστατικό ομηρίας ξετυλίχτηκε στις ΗΠΑ όπου εμπλέκεται ένας γιατρός. Επίσης δείτε τι είχε δηλώσει ο 20χρονος ναυτικός ο οποίος ήταν όμηρος από πειρατές στο Τόγκο.

Συγκεκριμένα μία κατάσταση ομηρίας στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Όστιν του Τέξας πήρε μέρος όπου είχε άσχημη κατάληξη με έναν γιατρό να εμπλέκεται σε όλο αυτό ενώ ήταν ένοπλος και την αστυνομία να προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση με ήρεμες κινήσεις.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα δύο ήταν τελικά οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε μια παράξενη κατάσταση ομηρίας στο Όστιν του Τέξας. Μια ιστορία που κράτησε ώρες και οι διαπραγματεύσεις με την αστυνομία απέβησαν άκαρπες.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση την Τρίτη το απόγευμα για έναν ένοπλο που μπήκε σε παιδιατρική κλινική και έπιασε ομήρους. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών σταθμών, ο δράστης ήταν γιατρός. Εισέβαλε μαινόμενος στο Children’s Medical Group στο κέντρο του Όστιν και προκάλεσε μια θανάσιμη κατάσταση ομηρίας.

Γονέας παιδιού που νοσηλευόταν στην κλινική επιβεβαίωσε στο Fox News ότι ο γιατρός τους είχε πιαστεί όμηρος. Γιατρός ήταν επίσης και ο δράστης, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις με τον γιατρό

Η ειδική ομάδα των SWAT έφτασε κάποια στιγμή στην κλινική, καθώς οι διαπραγματεύσεις του Αστυνομικού Τμήματος του Όστιν με τον δράστη κατέληξαν σε αδιέξοδο.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλειά σου εκτός κι αν συνεργαστείς. Σου λέω και πάλι, γιατρέ, υπάρχει τρόπος να το λύσουμε αυτό. Χρειάζομαι τη βοήθειά σου για να φτιάξουν τα πράγματα. Κι αυτό ξεκινά με σένα, απάντα στο τηλέφωνο», έλεγε ο άνθρωπος που διαπραγματευόταν με τον δράστη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού KVUE.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο κτίριο. Δεν έχει ξεκαθαρίσει πάντως για την ώρα αν ο δράστης περιλαμβάνεται στους δύο νεκρούς.

Δείτε το βίντεο:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share