Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Αργεντινή: Πυρκαγιά ξέσπασε στη νότια μεριά της χώρας - Πάνω από 60.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Η πυρκαγιά δεν βρίσκεται υπό έλεγχο

27 Ιανουαρίου 2021 08:34
Συναγερμός στην Αργεντινή: Πυρκαγιά ξέσπασε στη νότια μεριά της χώρας - Πάνω από 60.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Συναγερμός στην Αργεντινή: Συναγερμός έχει σημάνει στην Αργετνινή διότι έχει ξεσπάσει μία τεράστια πυρκαγιά στο νότιο τμήμα της χώρας από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου. Επίσης πριν λίγες μέρες στην Αγγλία ξέσπασε φωτιά σε νοσοκομείο όπου και συνελήφθη ο ύποπτος για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα οι πυροσβεστικές Αρχές είχαν ενημερώσει ότι από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά μεγάλης έκτασης η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι υπό έλεγχο.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αργεντινή.

Συναγερμός στην Αργεντινή: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα μεγάλη πυρκαγιά, η οποία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, μετέτρεψε σε αποκαΐδια ως αυτό το στάδιο 65.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων στη νότια Αργεντινή, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.

Η φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ελ Μπολσόν, πόλης 18.000 κατοίκων στην επαρχία Ρίο Νέγρο (νότια).

«Υπάρχουν λόφοι που έχουν παραδοθεί τελείως στις φλόγες, οι διαστάσεις (της πυρκαγιάς) είναι πολύ μεγάλες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχουμε ζήσει στην περιοχή», τόνισε σε ΜΜΕ ο Νικολάς Ντ’ Αγοστίνο, αξιωματούχος της υπηρεσίας πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών (SPLIF) στην επαρχία.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αργεντινή λόγω πυρκαγιάς.

Πόσοι έχουν τραυματιστεί

Τέσσερις πυροσβέστες από τους περίπου 100 επαγγελματίες που κινητοποιήθηκαν, μαζί με εθελοντές και κατοίκους, τραυματίστηκαν ελαφρά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας.

Η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι σφοδροί άνεμοι και η μορφολογία του εδάφους περιέπλεξαν το έργο των πυροσβεστών, τους οποίους στάλθηκαν να υποστηρίξουν δύο ελικόπτερα κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος κάνοντας ρίψεις νερού. Ως χθες το βράδυ, δεν κινδύνευαν κατοικημένες περιοχές.

Δείτε το βίντεο

Συναγερμός στην Ισπανία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας - "Έχασε" την ζωή της μία 89χρονη

Συναγερμός στην Ισπανία: Στην Ισπανία σήμανε συναγερμός στις Αρχές διότι ξέσπασε ισχυρή πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας όπου και "έχασε" τη ζωή της μία 89χρονη γυναίκα αλλά υπήρχαν και αρκετοί τραυματίες. Επίσης στην Αυστραλία πριν λίγες μέρες ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κίνδυνο αρκετές ζωές και κατοικίες.

Συγκεκριμένα στην Ισπανία εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας όπου αυτό είχες ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 89χρονη γυναίκα αλλά και να τραυματιστούν 18 άτομα.

Στην Ισπανία ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά όπου και κατέληξε μία ηλικιωμένη.

Συναγερμός στην Ισπανία: Το χρονικό του περιστατικού

Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της Ισπανίας ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στον τρίτο όροφο του οίκου ευγηρίας Domusvi-Adorea στη Σεβίλλη, στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

«Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων στον οίκο ευγηρίας, όπου μια 89χρονη έχασε τη ζωή της και 18 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», ανέφεραν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Σεβίλλης σε ένα tweet.

Γείτονες έφεραν κουβέρτες και πρόσφεραν καταφύγιο στα σπίτια τους στους ηλικιωμένους τροφίμους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο. Πολλοί εκ των τροφίμων μεταφέρθηκαν από υπαλλήλους του δήμου σε ένα αθλητικό κέντρο, για να περάσουν τη νύχτα. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται, σύμφωνα με τις αρχές.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share