Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

28χρονη μητέρα αρνήθηκε να κάνει έκτρωση και γέννησε ένα παραμορφωμένο μωρό χωρίς μάτια - Σήμερα είναι... (Video)

Ιστορία που σπαράζει καρδιές

22 Ιανουαρίου 2021 16:37
28χρονη μητέρα αρνήθηκε να κάνει έκτρωση και γέννησε ένα παραμορφωμένο μωρό χωρίς μάτια - Σήμερα είναι... (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια 28χρονη μητέρα αρνήθηκε να κάνει έκτρωση και γέννησε ένα παραμορφωμένο μωρό χωρίς μάτια! Μια ιστορία που σπαράζει καρδιές. Επίσης, μια μητέρα γέννησε ένα μωρό με παραμορφωμένο πρόσωπο!

Όταν η 28χρονη Lacey Buchanan ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, ο ενθουσιασμός της ήταν απερίγραπτος. Κατά τους επόμενους μήνες, η εγκυμοσύνη της Lacey προχωρούσε κανονικά μέχρι τη στιγμή που η νεαρή μητέρα πήγε στο ιατρείο για το προγραμματισμένο υπερηχογράφημα των 18 εβδομάδων.

Εκεί, οι γιατροί της είπαν ότι περιμένει αγόρι, αλλά επίσης της ανακοίνωσαν ότι το μωρό φαίνεται να έχει ένα σκισμένο χείλος.

Παρόλο που το ζευγάρι ανησύχησε για την υγεία του μωρού, η Lacey ποτέ δεν σκέφτηκε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της. “Το μόνο που θέλαμε ήταν να είναι καλά το μωρό,” είπε η μητέρα στο USA Today.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 γεννήθηκε ο μικρός Christian. Οι γιατροί είχαν αποφασίσει να κάνουν καισαρική στη μητέρα επειδή δεν ήταν σίγουροι αν θα μπορούσε να αναπνεύσει μόνο του το μωρό.

Η Lacey περιγράφει τη στιγμή της γέννησης στο USA Today: “Ήταν πολύ συγκινητικό, γιατί άρχισε να κλαίει αμέσως. Αυτό σήμαινε ότι δεν ήταν διασωληνωμένος και πως ανέπνεε μόνος του. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί.”

Όταν οι νοσηλευτές τον πήγαν σ’ εκείνη, η μητέρα παρατήρησε ότι είχε λευκές γάζες στα ματάκια του. “Ξέραμε ότι κάτι πήγαινε στραβά με τα μάτια του, αλλά δεν γνωρίζαμε τι. Δεν τον είχα δει χωρίς τους επιδέσμους. Τότε μια νοσοκόμα με ρώτησε αν ήθελα να τους αφαιρέσει,” είπε η Lacey.

Όταν η Lacey είδε για πρώτη φορά το πρόσωπο του γιου της, σοκαρίστηκε. Ο Christian γεννήθηκε χωρίς μάτια. Οι γιατροί είπαν στην Lacey και στον σύζυγό της Charles ότι ο Christian γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που ονομάζεται Tessier και η οποία προκαλεί σοβαρές παραμορφώσεις στο πρόσωπό του.

Μωρό χωρίς μάτια

Από τη στιγμή που γεννήθηκε, ο Christian έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις, οι οποίες είναι τραυματικές τόσο για το μικροσκοπικό μωρό όσο και για τη μητέρα του.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα υγείας του, ο Christian είναι τώρα 10 ετών και η κατάστασή του είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

Τα αυτιά, ο ουρανίσκος και το στόμα του έχουν ανακατασκευαστεί, ωστόσο, η πιο έντονη φυσική ανωμαλία – τα μάτια του – έχει μείνει προς το παρόν η ίδια.

Το 2012, η Lacey και ο Christian έγιναν viral μετά από ένα βίντεο που η νεαρή μητέρα είχε ανεβάσει στο YouTube. Σε αυτό, λέει την ιστορία τους:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share