Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Απίστευτο! Άρπαξαν 8.470 ευρώ με πλαστό e-mail στην Ξάνθη

Οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη

4 Νοεμβρίου 2021 15:12
Απίστευτο! Άρπαξαν 8.470 ευρώ με πλαστό e-mail στην Ξάνθη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν περνάει μέρα που να μην ξαφρίσουν τις οικονομίες κάποιου ανυποψίαστου πολίτη οι χάκερ του διαδικτύου, οι οποίοι στέλνουν απατηλά e-mail δήθεν από τράπεζα και ζητούν επικαιροποίηση των απόρρητων προσωπικών στοιχείων του καταθέτη. Την Δευτέρα, κατάφεραν να αδειάσουν τον λογαριασμό ενός κατοίκου της Ξάνθης.

Απίστευτο σκηνικό στη Ξάνθη: Ξήλωσαν κάμερα και καταγραφικό και άδειασαν σούπερ μάρκετ

Το θύμα έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό και του ζητούσε να κάνει ενημέρωση της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών, παραθέτοντας ένα link. Μόλις εκείνος πληκτρολόγησε τον κωδικό που του έστειλαν οι δράστες με sms στο κινητό του, τους παραχώρησε άθελά του εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό του με αποτέλεσμα να μεταφέρουν σε άλλους ποσό ύψους 8.470 ευρώ. Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ξάνθης και οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

φισινγκ-1

Πλανόδιοι ξάφρισαν ηλικιωμένη στη Φθιώτιδα


Μετά από 16 μήνες, ταυτοποιήθηκε ένας από τους πλανόδιους πωλητές λευκών ειδών οι οποίοι είχαν πείσει τον Ιούλιο του 2020 μια ηλικιωμένη στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας να τους βάλει στο σπίτι της για να της δείξουν την πραμάτεια τους. Όσο οι δυο την απασχολούσαν, όμως, ο τρίτος κατάφερε να αρπάξει τις οικονομίες της γριούλας. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή που διαβιβάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Σπερχειάδας στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ τα στοιχεία ταυτότητας των δύο συνεργών του ερευνώνται.

TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share