Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κρήτη: Νιόπαντροι τσακώθηκαν με κατσαρόλες και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Τόσο η 35χρονη νύφη όσο και ο γαμπρός, είναι καλά

25 Ιουνίου 2021 08:55
Κρήτη: Νιόπαντροι τσακώθηκαν με κατσαρόλες και κατέληξαν στο νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καυγάς ανάμεσα σε νιόπαντρο ζευγάρι στην Κρήτη, είχε δυσάρεστες εξελίξεις με τους δύο, το βράδυ της Πέμπτης, να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Όλα έγιναν στα Μεσκλά Χανίων όταν λίγες ώρες μετά τον γάμο, γαμπρός και νύφη τσακώθηκαν με συνέπεια και οι δύο να καταλήξουν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Χανίων, λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πληροφορίες μάλιστα του ekriti από το νοσοκομείο λένε ότι κατά τη διάρκεια του καυγά έγινε χρήση από μαγειρικά σκεύη, όπως κουτάλι και κατσαρόλα! Τόσο η 35χρονη νύφη όσο και ο γαμπρός, είναι καλά στην υγεία τους.

Διαζύγιο

Τι ξεχωρίζει τα χαρούμενα ζευγάρια από τα αποτυχημένα ζευγάρια;

Οι καθοριστικοί παράγοντες είναι ο τρόπος της σύγκρουσης και η διαχείριση της διαφωνίας- ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν διαχρονικά προβλήματα.

Παρακάτω περιγράφονται 4 τρόποι επικοινωνίας που υπονομεύουν τις σχέσεις. Σε αυτούς αναφερόμαστε ως “Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης” καθώς αποτελούν παράγοντες που συνδέονται με χωρισμούς και διαζύγια. Είναι πολύ βοηθητικό να αναγνωρίζουμε αυτούς τους τρόπους ώστε να δουλεύουμε για να τους εξαλείψουμε, γιατί συχνά ανταποκρινόμαστε αυτόματα με αυτές τις συμπεριφορές στις διαφωνίες μας:

Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης

Αυτά τα 4 πρότυπα συμπεριφοράς είναι δείκτες υψηλών πιθανοτήτων για διαζύγιο, ειδικά όταν παγιώνονται ως ο βασικός τρόπος επικοινωνίας:

1) Κριτική

Καταδικάζοντας ή υποβιβάζοντας τον χαρακτήρα κάποιου ατόμου, προκειμένου να εκφράσεις ένα παράπονο για μια συμπεριφορά ή μια κατάσταση.

Παράδειγμα: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άφησες τα πιάτα στο νεροχύτη ξανά. Είσαι τόσο εγωιστής!” (επίθεση στον χαρακτήρα)

2) Περιφρόνηση

Μια έκφραση αποστροφής- συχνά σε συνδυασμό με ενόχληση, κοιτάζοντας με αποδοκιμασία (στραβοκοίταγμα) ή μορφασμό.

Παράδειγμα: “Πώς είναι δυνατόν να σκεφτείς ότι αυτό ήταν καλή ιδέα; Ακόμη και ένα παιδί έχει περισσότερη λογική!”

3) Άμυνα

Το να κατηγορείς τον/την σύντροφό σου ώστε να εξηγήσεις την δική σου συμπεριφορά.
Παράδειγμα: “Σωστά, δεν πέταξα τα σκουπίδια. Κανένας δεν θα μπορούσε να τα πετάξει εκτός και να είχε γερανό, τα γέμισες τόσο πολύ”

4) Άρνηση συνεργασίας

Σταματάς να ακούς/αποδεσμεύεσαι από την συζήτηση.

Για παράδειγμα: Χαζεύεις στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση χωρίς να απαντάς όταν η σύζυγος/η σύντροφος σου μιλάει. Ή φεύγεις από το δωμάτιο στη μέση μιας συζήτησης/διαφωνίας χωρίς εξήγηση (ή μια εξήγηση που τουλάχιστον να δείχνει σεβασμό) και έναν ορισμένο χρόνο για να επιστρέψεις να συζητήσεις το πρόβλημα. Ή να μην απαντάς καθόλου-αδιαφορία.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share