Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σάλος στην Κρήτη: Ξενοδόχος προσλαμβάνει μόνο εμβολιασμένους εργαζόμενους!

Έντονες αντιδράσεις

21 Ιανουαρίου 2021 10:18
Σάλος στην Κρήτη: Ξενοδόχος προσλαμβάνει μόνο εμβολιασμένους εργαζόμενους!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σάλος στην Κρήτη: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει, γνωστός Κρητικός ξενοδόχος, που μέσα από ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνει σαφές ότι δεν θα προσλάβει εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer κατά της μετάλλαξης του ιού.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, ανέφερε ότι πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά αυτό δε θα έπρεπε να επιβάλλεται από κανέναν εργοδότη, καλώντας τους επιχειρηματίες να τηρήσουν τα νόμιμα.

Εξάλλου, μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη στο Ράδιο 98,4, o διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, επεσήμανε ότι «η ιστορία με τον εμβολιασμό και την υποχρεωτικότητα είναι μια παράνομη πράξη». Ο κ. Κούβελας τόνισε ότι, εάν κάποιος αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρόβλημα, μπορεί να προβεί σε «ασφαλιστικά μέτρα και να βγει νικητής».

"Υγιείς πολίτες" για 24 προσλήψεις στον Δήμο Ηρακλείου

Μόνο υγιείς πολίτες θα προσληφθούν στον Δήμο Ηρακλείου με βάση τις δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες αναφορικά με την πρόσληψη συνολικά 24 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Οι προσλήψεις γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς της COVID-19 και αφορούν σε θέσεις ψυχολόγου, κοινωνικών λειτουργών, διοικητικών, νοσηλευτών κ.λπ.

Ξενοδόχος προσλαμβάνει μόνο εμβολιασμένους εργαζόμενους στην Κρήτη

Ωστόσο, η εν λόγω εξέλιξη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των εργαζομένων, με εκπροσώπους τους να κάνουν λόγο για "κατρακύλα της δημοτικής Αρχής".

Ειδικότερα, στις επίμαχες ανακοινώσεις αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι "υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα και να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19".

Οι αντιδράσεις

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου ζητά "να αφαιρεθούν τώρα οι απαράδεκτοι όροι σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού στον Δήμο Ηρακλείου".

Εξάλλου, όπως ανέφερε στην "ΚΡΗΤΗ TV” η επικεφαλής της παράταξης και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Ελισάβετ Βασιλάκη, υπάρχει μια "απάνθρωπη προϋπόθεση αυτοί οι άνθρωποι να μην υποφέρουν από χρόνια νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να έχουν σωματική καταλληλότητα (...).

Η κατρακύλα της δημοτικής Αρχής δεν έχει τελειωμό. Ανθρώπους που θα έπρεπε να προστατεύει στην ουσία τούς βάζει απέναντι και δείχνει ένα απάνθρωπο κοινωνικό πρόσωπο".

Η κ. Βασιλάκη ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δε δέχονται την εν λόγω προϋπόθεση, καλώντας παράλληλα τους αρμόδιους να "φροντίσουν να είναι οι συνθήκες στους χώρους εργασίας τέτοιες ώστε να προστατεύεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων".

Σύμφωνα με την ίδια, "είναι απαράδεκτο, κατακριτέο και κατάπτυστο. Εμείς σαν συνδικαλιστές δεν το δεχόμαστε σε καμία περίπτωση για όποιο λόγο και να γίνεται".

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share