Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σχολεία: Αυτά μένουν κλειστά λόγω ψύχους

Ο παγετός αναγκάζει το «λουκέτο»

19 Ιανουαρίου 2021 18:49
Σχολεία: Αυτά μένουν κλειστά λόγω ψύχους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το ψύχος αναγκάζει ορισμένα σχολεία να κλείσουν, με τη Δυτική Μακεδονία ειδικά να επηρεάζεται από αυτό το καθεστώς και τις αποφάσεις να λαμβάνονται για την πρόληψη της ακεραιότητας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων, Κοζάνης, Φλώρινας, και Καστοριάς, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά, τη στιγμή που παρέμεινε το «λουκέτο» και στην Αττική.

Σχολεία: Αυτά παραμένουν κλειστά λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

Στους δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης της ΠΕ Γρεβενών τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. Θα παραμείνουν ανοικτοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στο δήμο Γρεβενών.

Ο κύβος ερρίφθη: Ελήφθη η μεγάλη απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες μέρες έχει βελτιωθεί και αυτό αποτυπώνεται σε όλους τους κρίσιμους δείκτες.

Μεταξύ των μελών της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων επικρατεί αισιοδοξία ότι η χώρα δεν θα χτυπηθεί από το τρίτο κύμα της πανδημίας καθώς οι πολίτες είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί και ο αριθμός των εμβολιασμένων διαρκώς θα ανεβαίνει.

Γι’ αυτό η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας προκειμένου η χώρα να επιστρέψει σε μια μερική κανονικότητα.

Η αρχή έγινε με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ακολούθησε το λιανεμπόριο και τώρα είναι η σειρά των γυμνασίων και λυκείων.

Ο κύβος ερρίφθη: Ελήφθη η μεγάλη απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η απόφαση των λοιμωξιολόγων είναι να ανοίξουν την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη, ώστε να έχει φανεί η επίπτωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στον αριθμό των κρουσμάτων.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια θεαματική άνοδος των κρουσμάτων που θα αλλάξει τα δεδομένα, τότε 1/2 οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Η ημερομηνία έχει κλειδώσει και οι προετοιμασίες για το προσεκτικό και ασφαλές άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων έχει ήδη αρχίσει.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share