Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Πάτρα: Εντάσεις και επεισόδια στη συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα - Μπαράζ συλλήψεων

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι Αρχές

19 Ιανουαρίου 2021 15:29
Συναγερμός στην Πάτρα: Εντάσεις και επεισόδια στη συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα - Μπαράζ συλλήψεων

Συναγερμός στην Πάτρα: Συναγερμός έχει σημάνει στους δρόμους της Πάτρας μέσα από τις συγκεντρώσεις που γίνονται για να συμπαρασταθούν για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Επίσης στην Αθήνα αναμένεται να μπει "λουκέτο" στο σταθμό του μετρό "Πανεπιστήμιο" λόγω πιθανών συγκεντρώσεων για τον Δημήτρη Κουφοντίνα".

Συγκεκριμένα εντάσεις και επεισόδια γίνονται στην Πάτρα σε πορεία συμπαράστασης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα με τις Αρχές να προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Σημειώθηκαν επεισόδια στην Πάτρα.

Συναγερμός στην Πάτρα: Η πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ειδικότερα έγιναν δύο συλλήψεις στην Πάτρα για τα επεισόδια στη συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα όπου ομάδα ατόμων επιχείρησε να κατέβει στο δρόμο για να πραγματοποιήσει πορείασυμπαράστασης στον πολυισοβίτη της "17 Νοέμβρη".

Παρά την απαγόρευση λόγω της πανδημίας οι συγκεντρωμένοι στην Πάτρα κατέβηκαν στο δρόμο και κινήθηκαν προς την πλευρά των αστυνομικών. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οδό Κορίνθου, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί λίγα μέτρα πιο μακριά

Στην Πάτρα σημειώθηκαν επεισόδια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο οδόστρωμα της οδού Κορίνθου, οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσαν 4 χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών, για να τους απωθήσουν, σημειώνει το tempo24.news. Εκτός από τις δύο συλλήψεις έγινε και μία προσαγωγή όπου και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών.

Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εκτάκτως στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εκτάκτως στο νοσοκομείο Λαμίας οδηγήθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν» Λουκάς, Δημήτρης Κουφοντίνας, πήγε εκτάκτως στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η κατάσταση της υγείας του

Στο Νοσοκομείο Λαμίας διακομίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου από τις Φυλακές Δομοκού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με το lamiareport.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν» Λουκάς, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας», για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Όπως έχει αναρτηθεί σε πολλά μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου ο 62χρονος σήμερα Κουφοντίνας, είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της απεργίας πείνας.

Εκτάκτως στο νοσοκομείο της Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Εισαγγελική εντολή

Φαίνεται ότι αξιολογήθηκε η διακομιδή του στο γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ωστόσο το ρεπορτάζ του lamiaReport αναφέρει ότι υπήρξε εισαγγελική εντολή, επειδή ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε παροχή βοήθειας εωσότου εισακουστεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό.

Η μεταφορά του στο ΓΝ Λαμίας έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα με την παρουσία πολλών αστυνομικών της ΔΑ Φθιώτιδας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share