Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έστειλαν στο νοσοκομείο 14χρονο επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων

18 Ιανουαρίου 2021 12:05
Έστειλαν στο νοσοκομείο 14χρονο επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής (17/1), ένας 14χρονος στην Ηλιούπολη την στιγμή που καθόταν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου με έναν φίλο του. Ένα ακόμα περιστατικό οπαδικής βίας, με θύμα έναν 14χρονο είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilioupolinews.gr, το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής (17/1), στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Γύρω στις 21:00, το παιδί, το οποίο καθόταν μαζί με ακόμα έναν φίλο του δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα αγνώστων, η οποία τους πλησίασε και άρχισε να ξυλοκοπεί τον 14χρονο.

Ο λόγος ήταν επειδή ο νεαρός υποστήριζε άλλη ομάδα. Τα χτυπήματα, τα οποία δέχτηκε ο 14χρονος ήταν τέτοια που είχαν σαν αποτέλεσμα, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα οι γονείς του έφηβου έχουν καταθέσει μήνυση. Ωστόσο το γύρω του διαδικτύου κάνει μια είδηση όπου ηρωΐδα σερβιτόρα παρατήρησε την κακοποίηση 11χρονου και το έσωσε με ένα σημείωμα

Έστειλαν 14χρονο στο νοσοκομείο επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: «Ο σταθμάρχης προσέβαλε την τιμή τους»

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Ραγδαίες και απίστευτες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη από τους δύο ανήλικους. Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται και πως ο ειδικός φρουρός θα λάβει ποινή διότι γνώριζε για τα γεγονότα και δεν έκανε τίποτα.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ανηλίκων σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε για την κατάσταση των δύο κατηγορούμενων αλλά και για την στάση του σταθμάρχη απέναντι τους.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις για την επίθεση στο Μετρό.

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Τι ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης

Ειδικότερα ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ανηλίκων είπε ότι «τα παιδιά ήταν συγκλονισμένα και σοκαρισμένα από όσα είχαν συμβεί, για αυτό τόσες ημέρες δεν είχαν παρουσιαστεί στις Αρχές».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του Ant1, ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο παιδιών, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο μετρό, στην Ομόνοια υποστήριξε ότι τα δυο ανήλικα παιδιά προχώρησαν στην άγρια επίθεση επειδή τους προσέβαλε την τιμή τους.

Όπως είπε η κατεύθυνση είναι να συναντήσουν τον σταθμάρχη, «είναι διαθέσιμοι να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις. Έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί».

«Υπήρξε μια πράξη άδικη σε βάρος των παιδιών, αυτό είναι το ευγενικότερο που μπορώ να πω, προκάλεσε τα παιδιά, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη τους, ενώ χρησιμοποίησε ένα είδος βίας κατά του μεγαλύτερου των δύο παιδιών» είπε ο κ. Δημόπουλος, χωρίς να απαντά εάν μιλά για χαστούκι που δόθηκε στον έναν ανήλικο ή για κάτι άλλο.

Για την επίθεση στο Μετρό συνεχίζονται οι εξελίξεις.

"Θέλουμε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις"

Ο συνήγορος των ανήλικων δραστών είπε ότι «τα παιδιά είχαν μάσκα, κάθονταν σε θέσεις στον συρμό, αλλά επειδή φορούσαν ακουστικά στα αυτιά τους, δεν την φορούσαν την μάσκα».

«Θέλουμε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η βία φέρνει βία. Αυτός ο άνθρωπος, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είχε κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία ούτε να προκαλέσει τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος.

Επισήμανε ότι τα παιδιά θα σταθούν στο πλευρό του 53χρονου σε ότι αφορά την αποκατάσταση της υγείας του. Οι δύο ανήλικοι παραμένουν υπό κράτηση και θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή την Τρίτη 19 Ιανουαρίου. Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για υπόθαλψη αφέθηκε ελεύθερος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share