Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θλίψη στο Πανελλήνιο: Πέθανε 45χρονος άστεγος από το κρύο!

Δεν άντεξε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες!

18 Ιανουαρίου 2021 09:39
Θλίψη στο Πανελλήνιο: Πέθανε 45χρονος άστεγος από το κρύο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής (17/01) στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου ένας άνδρας.

Οι πληροφορίες του cretalive.gr, αναφέρουν ότι πρόκειται για 45χρονο άστεγο που βρέθηκε σε κεντρικό σημείο κοντά στο άγαλμα του Βενιζέλου

Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς για τον άτυχο άνδρα ήταν ήδη αργά…

Θλίψη στο Πανελλήνιο: Πέθανε 45χρονος άστεγος από το κρύο!

Αχαΐα: Πέθανε σε ηλικία 111 χρόνων η κυρά Αγγέλω

Η μακροβιότερη γυναίκα της Αχαΐας, η κυρ’ Αγγέλω Καϊάφα από την Ελεκίστρα, έφυγε πλήρης ημερών από την ζωή το πρωί της Κυριακής στο χωριό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας σε ηλικία 111 χρόνων.

Ο Γιώργος Μόσχος αναφέρει σε ανάρτησή του για το θλιβερό γεγονός:

“Η αείμνηστη συντηρούνταν από την κόρη της Ελένη Καϊάφα και βρέθηκε νεκρή στο γιατάκι της, που της είχε πάντα στρωμένο η κόρη της. Η εκφορά της σορού της θα γίνει αύριο Δευτέρα από τον Ι.Ν. του χωριού της στο οποίο και θα ταφεί

Η Αγγελική Καϊάφα που μέχρι το τέλος της ήταν εν πλήρη υγεία για τα χρόνια της και με πνευματική διαύγεια. Είχε εγγόνια και δισέγγονα. Ο εγγονός της Περικλής Γεραλής, μιλώντας γι αυτήν λέει πως ήταν γερό κόκκαλο και σπάνια αρρώσταινε.

Η κυρ Αγγέλω Καϊάφα ήταν ίσως η μοναδική μακροβιότερη γυναίκα στην Αχαΐα, που είχε μνήμες από την έναρξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε από τους Έλληνες αμέσως μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1914-1918.

Αχαΐα: Πέθανε σε ηλικία 111 χρόνων η κυρά Αγγέλω

Η κυρΑγγέλω ήταν ηλικίας 107 ετών, όταν την συναντήσαμε με τη βοήθεια του εγγονού της Γεραλή και συζητήσαμε για τη ζωή της. Ήταν γεννημένη το 1910 και τόσο η μνήμη της όσο και ο συγκροτημένος λόγος της σε προδιέθεταν πως δεν ξεπερνάει τα 80 χρόνια.

Δεν ήταν ο άνθρωπος του ποτού, αλλά ένα μικρό ποτηράκι από την πατραϊκή τεντούρα της άρεσε. Περισσότερο αφού το μπουκαλάκι ήταν προσφορά του αγαπημένου εγγονού της.

«Έπαιρνα από αυτήν (σ.σ.: την τεντούρα) κανα μπουκαλάκι σαν κατέβαινα με το ζώο, στο Μαρκάτο, στην Πάτρα, τότε που ήμουν νέα» έλεγε η κυρ Αγγέλω όπως αναφέρει το thebest.gr.

Κατά προτίμηση, από του οινοποιού γερο-Χάχαλη, που έφυγε από τη ζωή σε μεγάλη ηλικία. Το επάγγελμά της ήταν αγρότισσα, αν και ξεκίνησε από μικρή ως τσοπανοπούλα, όπως έλεγε η ίδια.

Γεννημένη στην Ελεκίστρα, ήταν του γένους Παν. Βασιλόπουλου και η κύρια ασχολία της ήταν τα πρόβατα, αλλά λίγα γράμματα είχε μάθει μέχρι την τετάρτη Δημοτικού. Η κόρη της Ελένη διαβεβαίωνε πως ήξερε να βάζει την υπογραφή της!” αναφέρει ο κ. Μόσχος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share