Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Ναύπακτο

Ο ένας μετά τον άλλον

13 Ιανουαρίου 2021 12:27
Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Ναύπακτο

Σεισμός: Χωρίς σταματημό οι σεισμοί στην Ναύπακτο με ακόμη έναν να σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή όπου αναφέρεται ότι έγινε στην ίδια εστία με τους προηγούμενους δύο που είχαν γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου με διαφορά λίγων λεπτών.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου σημειώθηκε σεισμός 4,2 Ρίχτερ στις 11:40 και γενικά 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου. Πρόκειται για την ίδια εστία που λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα έδωσε δύο σεισμούς 4,7 και 4,3 Ρίχτερ.

Νέος σεισμός φαίνεται να χτύπησε τη Ναύπακτο.

Σεισμός: Που εντοπίστηκε το επίκεντρο

Ειδικότερα ο σεισμός που χτύπησε στη Ναύπακτο μετά τον διπλό που είχε γίνει πριν λίγες ώρες το επίκεντρο του εντοπίζεται στην παραλία Σεργούλας - Μαραθιάς. Ο νέος σεισμός έχει εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα και εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου και 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου. Έγινε αισθητός στις γύρω περιοχές και συγκεκριμένα στην Πάτρα.

Σεισμός στη Ναύπακτο: Τι λένε οι σεισμολόγοι;

Σεισμός: Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της Φωκίδας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας προκάλεσε ο βραδινός σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ.

Μάλιστα, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε όλη νύχτα, καθώς σημειώθηκαν δεκάδες σεισμικές δονήσεις μετά τα 4,8 Ρίχτερ (αναθεωρήθηκε το μέγεθος του σεισμού από 4,7 που εκτίμησε αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνμών) που σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα κοντά στη Ναύπακτο.

Δύο από τους μετασεισμούς είχαν μέγεθος 4,4 και ένας 4 Ρίχτερ, και σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών. Αρκετοί ήταν επίσης οι σεισμοί μεταξύ 2,5 και 3,7 Ρίχτερ, οι οποίοι ήταν επιφανειακοί, σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Σεισμός στη Ναύπακτο

Άκη Τσελέντης: Αναμενόμενος ο σεισμός στην περιοχή

Λίγο μετά τον κύριο σεισμό, ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως ο σεισμός στην περιοχή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ήταν αναμενόμενος, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μία έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Εκτίμησε δε, πως όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά μετά τον κύριο σεισμό.

"Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:

  • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια
  • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά

Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά", έγραψε.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share