Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Φθιώτιδα: Άδεια τα σχολεία στην Ανθήλη - Οι γονείς κράτησαν τα παιδιά στο σπίτι

Για δεύτερη μέρα βρίσκονται στο σπίτι

12 Ιανουαρίου 2021 11:12
Φθιώτιδα: Άδεια τα σχολεία στην Ανθήλη - Οι γονείς κράτησαν τα παιδιά στο σπίτι
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Φθιώτιδα: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχει τρομοκρατήσει αρκετά τον κόσμο και ειδικά το lockdown που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και λίγες μέρες, ενώ παράλληλα από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν τα σχολεία. Επίσης ακόμη αναμένεται να παρθεί η απόφαση για το τι θα γίνει με την Γ' Λυκείου και πότε θα ξεκινήσει κανονικά.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου κανένα παιδί δεν πήγε στο δημοτικό αλλά ούτε και στο νηπιαγωγείο στην Κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων διότι οι γονείς φοβούνται ακόμη να στείλουν τα παιδιά τους.

Στο σπίτι κράτησαν οι γονείς τα παιδιά τους.

Φθιώτιδα: Η ασφάλεια του σπιτιού

Ειδικότερα οι γονείς επιμένουν να επιλέγουν την ασφάλεια του σπιτιού τους, από τη στιγμή που το ίδιο το κράτος έχει χαρακτηρίσει την περιοχή τους επικίνδυνη και την έχει θέσει σε σκληρό lockdown.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μάριος Μπούτσης ξεκαθαρίζει στο lamiareport.gr, ότι δεν πρόκειται για μια απόφαση συλλόγου, αλλά για απόφαση ατομικά κάθε γονέα να μη στείλει το παιδί ή τα παιδιά του σχολείο, για το φόβο του κορoνοϊού.

«Κανένας σύλλογος και καμιά απόφαση δε θα μπορούσε να κρατήσει τα παιδιά μακριά από το σχολείο ούτε αντίστοιχα να τα ξαναφέρει στην τάξη, αν ατομικά ο κάθε γονιός δεν αναγνώριζε τι είναι σωστό και τι επικίνδυνο για το παιδί του και την οικογένειά του.

Στην Ανθήλη έχουμε δύο αντικρουόμενες αποφάσεις. Από τη μία σκληρό lockdown και από την άλλη άνοιγμα των σχολείων. Όσο κι αν μου λένε ότι είναι ασφαλές το περιβάλλον, προσωπικά εγώ δεν στέλνω το παιδί μου σχολείο πριν υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο».

Στη Φθιώτιδα οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά στα σχολεία.

Τα παραπάνω λόγια του κ. Μπούτση έρχονται σε μια στιγμή που για να κυκλοφορήσουν στο χωριό τους χρειάζονται μονίμως τα sms και σε ορισμένες περιπτώσεις έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιότητά τους και τις ασχολίες τους.

Και κάπου εκεί τους λένε ότι το να πάνε τα παιδιά σχολείο και να συναναστραφούν με παιδιά άλλων οικογενειών και εκπαιδευτικούς και οι ίδιοι οι γονείς να συγχρωτιστούν αναπόφευκτα μεταξύ τους, κατά την προσέλευση ή την αποχώρηση, δεν αποτελεί κίνδυνο όταν βρίσκονται σε μια περιοχή, που με απόφαση άλλου υπουργείου, έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share