Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων - Εντοπίστηκαν 35 κρούσματα (Video)

Έντονη ανησυχία στην περιοχή

10 Ιανουαρίου 2021 15:24
Κορωνοϊός: Συναγερμός στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων - Εντοπίστηκαν 35 κρούσματα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στην κωμόπολη Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα καθώς μετά τις γιορτές παρατηρηθήκαν αυξημένα κρούσματα του ιού.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ έχουν εντοπιστεί συνολικά 35 άτομα θετικά στον ιό. Τα Μεγάλα Καλύβια είναι ένα χωριό περίπου 1900 κατοίκων. Σήμερα οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο για rapid τεστ.

Υπήρξε έξαρση κρουσμάτων τις πρώτες μέρες του νέου έτους, με πιθανότερη επώαση στις γιορτές, ενώ είχαν βρεθεί αρχικά 16 κρούσματα. Παράλληλα, να υπενθυμίσουμε ως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 800 νέα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Ποιο lockdown; Βόλτες στη λιακάδα οι Αθηναίοι - Χαμός στην παραλιακή (Video)

Κορωνοϊός: Στους δρόμους βγήκαν παρά την παράταση του lockdown οι Αθηναίοι και σήμερα, Κυριακή, λόγω του καλού καιρού. Οι εικόνες με τον κόσμο στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην παραλιακή αλλά και σε παραλίες δεν θυμίζουν σε τίποτα ότι η χώρα μας βρίσκεται ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου σε lockdown λόγω του κορωνοϊού.

Πολλοί είναι οι Αθηναίοι που επέλεξαν για δεύτερη ημέρα να στείλουν SMS στο 13033 και να απολαύσουν τον καλό καιρό είτε κάνοντας πεζοπορεία είτε για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους. Κάποιοι, μάλιστα, οι πιο τολμηροί έβαλαν τα μαγιό τους και έκαναν μπάνιο στη θάλασσα.

Φυσικά, ο καλός καιρός και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που μόνο άνοιξη θυμίζουν, ήταν ευνοϊκός παράγοντας. Πάντως, αρκετοί τηρούσαν τα μέτρα του κορωνοϊού, φορώντας μάσκες αλλά κάποιοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τις αποστάσεις λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας και του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου τα κρούσματα είναι ξανά στο «κόκκινο».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, σε πλήρη ισχύ παραμένει ο περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, οπότε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Υπενθυμίζεται πως για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικίδιου με τον κωδικό 6.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share