Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Κορωνοϊός - Κρήτη: Πάνω από 1.000 υγειονομικοί εμβολιάστηκαν μέσα σε τέσσερις μέρες

Πότε θα λάβουν την δεύτερη δόση

8 Ιανουαρίου 2021 12:14
Κορωνοϊός - Κρήτη: Πάνω από 1.000 υγειονομικοί εμβολιάστηκαν μέσα σε τέσσερις μέρες
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα για να αρχίσει να υπάρχει ανοσία προς τον ιό όπου οι πρώτοι που έλαβαν τις δόσεις ήταν τα πολιτικά πρόσωπα και οι υγειονομικοί. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον κορωνοϊό μίλησε για το ότι θα πραγματοποιηθούν πάνω από 8.000 εμβολιασμοί καθημερινώς.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Δευτέρα οι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου πραγματοποιούνται στα δύο νοσοκομεία χωρίς προβλήματα.

Στην Κρήτη έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία.

Κορωνοϊός - Κρήτη: Οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού» μέχρι και την Πέμπτη, δηλαδή σε τέσσερις ημέρες, εμβολιάστηκαν συνολικά 1.079 υγειονομικοί από τους οποίους οι 600 στο Νοσοκομείο Χανίων και οι 479 στο ΠΑΓΝΗ.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά στο νοσοκομείο Χανίων, όπως είχε δηλώσει ο Διοικητής του Γιώργος Μπέας, οι 600 εμβολιασμοί ήταν και ο στόχος που είχε τεθεί εξ αρχής. Μάλιστα, το νοσοκομείο παρέλαβε 300 επιπλέον δόσεις και οι εμβολιασμοί υγειονομικών συνεχίζονται μέχρι και την Δευτέρα σε ότι αφορά στη λήψη της πρώτης δόσης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Στα νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.

Πότε θα γίνει η δεύτερη δόση

Όλοι όσοι εμβολιάζονται λαμβάνουν αυτόματα στο κινητό τους τηλέφωνο ένα SMS με την ημέρα κατά την οποία πρέπει να προσέλθουν στο κέντρο εμβολιασμού για να λάβουν την δεύτερη δόση, 21 ημέρες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Να σημειωθεί πως σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί υγειονομικών και στα υπόλοιπα nοσοκομεία της Κρήτης, στο Βενιζέλειο Ηρακλείου και στα Νοσοκομεία Ρεθύμνου και Λασιθίου. Συνολικά στην χώρα μέχρι και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 26.006 εμβολιασμοί κατά του κορoνοϊού.

Δείτε τον πίνακα με τους εμβολιασμούς στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Κορωνοϊός: Δεν πρόκειται να κάνουμε Απόκριες - Πότε αναμένεται να μειωθούν τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Από ότι φαίνεται η κατάσταση με την πανδημία στην Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση διότι καθημερινώς υπάρχει η αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων αλλά και δυστυχώς αρκετοί θάνατοι με κάποιους να αναρωτιούνται πότε αναμένεται να μειωθεί αυτό. Επίσης στην Αμοργό έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα για όσους γυρίζουν πίσω στο νησί μετά τις γιορτές.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη της ανέφερε ότι δεν θα γιορτάσουμε τις Απόκριες φέτος ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς.

Για τις Απόκριες και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Κορωνοϊός: "Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι"

«Απόκριες δε θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε. Θα είναι σαν να κάνουμε Απόκριες. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια; Χτες ήταν λίγα τα κρούσματα, αλλά ήταν πολύ λίγα και τα τεστ. Πάντα τις αργίες δεν μπορούν να γίνουν πολλά τεστ» είπε.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων και το γενικότερο άνοιγμα της κοινωνίας η κ. Παγώνη είπε ότι «θα πάμε βήμα-βήμα», καθώς σήμερα θα κάνει ανακοινώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, μετά και τα Δημοτικά που ανοίγουν τη Δευτέρα, και μετά από μια βδομάδα θα αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι και θα αποφασίσουν. Ιανουάριος - Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες.

Να δούμε και τα αποτελέσματα των ρεβεγιόν στις 10-11 του Γενάρη και θα πάμε βήμα - βήμα. Αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων μεγάλη τα νοσοκομεία δε θα τα βγάλουν πέρα. Στόχος είναι να γίνουν τα εμβόλια όπως γίνονται, να γίνονται πολλά τεστ, και αφού φτάσουμε τέλος Ιουνίου στο 60-65% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, θα μπορούμε να μειώσουμε τα μέτρα.

Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά, έχουμε μπει σε κατάθλιψη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις. Θα γίνουν πιο χαλαρά τα πράγματα, λίγη υπομονή» ανέφερε.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τις Απόκριες.

Τα ταξίδια στο Ντουμπάι

Σχολιάζοντας όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν τις ημέρες των γιορτών στο Ντουμπάι, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων, η κ. Παγώνη δήλωσε εξοργισμένη.

«Είμαι εξοργισμένη με αυτά που είδαμε αυτές τις ημέρες. Κάποιοι έμεναν σπίτι και κάποιοι πήγαιναν διακοπές. Πιστεύετε ότι αυτό τον καιρό θα βρούμε αίσθημα δικαιοσύνης; Ο ένας φεύγει πάει στο Ντουμπάι, ο άλλος στην παραλία, και κάποιοι μένουν σπίτι τους» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

 

Ροή ειδήσεων

Share