Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Αμαλιάδα

Πόσο μέγεθος είχε;

8 Ιανουαρίου 2021 09:38
Σεισμός στην Αμαλιάδα

Σεισμός: Σημειώθηκε σεισμός στην Αμαλιάδα σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου πριν από λίγη ώρα όπου η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών ρίχτερ. Επίσης στη Λέσβο σημειώθηκε την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα πριν από λίγα λεπτά στην Αμαλιάδα σημειώθηκε ένας σεισμός 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 27 χιλιόμετρα.

Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε ένας σεισμός στην Αμαλιάδα.

Σεισμός: Ποιο ήταν το επίκεντρο

Ειδικότερα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αμαλιάδας και 63 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πάτρας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Ισχυρός σεισμός στην Κροατία

Σεισμός: Στην Κροατία σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός και ειδικά λίγες μέρες από τον φονικό σεισμός των 6,3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου όπου μέχρι και σήμερα ψάχνουν να βρουν επιζώντες από τα συντρίμμια.

Σεισμός: Πόσα Ρίχτερ ήταν ο σεισμός

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό, ο σεισμός στην Κροατία ήταν εντάσεως 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ενώ παρακάτω αναλυτικά θα δείτε πόσο έπληξε την περιοχή σύμφωνα με τον χάρτη.

Αναλυτικά ο χάρτης:

Ακόμη ένας σεισμός έπληξε την Κροατία λίγες μέρες μετά τον ισχυρό που είχε.

Σεισμός στη Κροατία: Νεκρό 12χρονο παιδί (Video)

Ένα 12χρονο παιδί είναι το πρώτο θύμα του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στην Κροατία, σύμφωνα με τα κροατικά μέσα ενημέρωσης. Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή χτες, Δευτέρα, είχε γίνει σεισμός 5,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στις γειτονικές Σερβία και Βοσνία. Υπάρχουν ήδη βίντεο που δείχνουν μεγάλες καταστροφές σε κτίρια.

Το κροατικό μέσο Ν1 κάνει λόγο για ένα νεκρό κορίτσι 12 ετών που βρέθηκε από σωστικά συνεργεία στην πόλη Πέτρινα. Ο δήμαρχος της πόλης, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές από το σεισμό δήλωσε νωρίτερα: «Τραβάμε ανθρώπους από αυτοκίνητα. Ακόμα δεν ξέρουμε για νεκρούς και τραυματίες». «Άκουσα επίσης ότι το νηπιαγωγείο κατέρρευσε, αλλά ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά στο νηπιαγωγείο», ανέφερε ο δήμαρχος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share