Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Μυτιλήνη: Ο ΠΟΥ στέλνει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο της πόλης

Για ποιο λόγο γίνεται αυτό;

7 Ιανουαρίου 2021 18:36
Μυτιλήνη: Ο ΠΟΥ στέλνει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο της πόλης

Μυτιλήνη: Με την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα ο ΠΟΥ κάνει μία σημαντική κίνηση προς το νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου προσφέρει ένας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να ενισχύσει το νοσοκομείο. Επίσης ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο της Λαμίας κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ένα χέρι βοηθείας προσφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με υγειονομικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο ΠΟΥ έστειλε ένα χέρι βοηθείας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Μυτιλήνη: Ο εξοπλισμός που προσφέρθηκε

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, παραχωρήθηκαν τα παρακάτω:

  • 179 ατομικά κουτιά με απαραίτητα είδη ατομικής προστασίας, 100 διαγνωστικά σετ, 3.500 χειρουργικά σκουφιά, 1 φορητός αναπνευστήρας, 3.500 σύριγγες με κάνουλα, 17 ατομικά πλήρη πακέτα ιατρικού εξοπλισμού, 50 γραμμές παροχής οξυγόνου.

«Στην προσπάθειά μας για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μας», σημειώνει σε γραπτή ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου, «και για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, τέτοιες ενέργειες συνεισφοράς, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού είναι αξιέπαινες και συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο μας.

Αποδεικνύουν ακόμη ότι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων αποτελεί μία συνιστώσα για την ανάπτυξη και βελτίωση των πάσης φύσεως παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους του νησιού μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης.

Κορωνοϊός: Οι πιο δύσκολοι μήνες της πανδημίας βρίσκονται μπροστά μας

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι σε δύσκολο σημείο με τις χώρες να κάνουν ότι μπορούν μέσα από τα μέτρα που επιβάλουν για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση ενώ ορισμένες από αυτές έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς. Επίσης μία μεγάλη τραγωδία έγινε σε νοσοκομείο όπου αρκετοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό "έχασαν" τη ζωή τους από διακοπή οξυγόνου.

Συγκεκριμένα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λήξει ο συναγερμός για τον κορωνοϊό ενώ τόνισε ότι οι πιο δύσκολες μήνες έρχονται με την Γερμανία να παραμένει σε lockdown λόγω του κορωνοϊού.

Τι ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας για την πανδημία του κορνωοϊού.

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ

«Φυσικά και έχουμε τους πιο δύσκολους μήνες της πανδημίας ακόμα μπροστά μας - νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το υποθέσουμε. Ωστόσο, αυτό συνδυάζεται και με λίγη ελπίδα λόγω των εμβολίων που είναι τώρα διαθέσιμα», δήλωσε η Μέρκελ σε κλειστή συνάντηση των βουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag), όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share