Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θλίψη για τον 20χρονο Γιώργο: Σοκάρουν τα αίτια της τραγωδίας!

Σπαραγμός και οδύνη!

7 Ιανουαρίου 2021 13:59
Θλίψη για τον 20χρονο Γιώργο: Σοκάρουν τα αίτια της τραγωδίας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανείπωτος πόνος για τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Κοκοβάκη, του 20χρονου παλικαριού που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης, σε δύσβατο σημείο στον Ψηλορείτη, όπου και είχε πάει για ανάβαση μαζί με 5 ακόμη άτομα στον Ψηλορείτη την ημέρα των Θεοφανίων.

Όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά, όταν και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, σε υψόμετρο περίπου 2 χιλιομέτρων, 4 άτομα από την παρέα αποφάσισαν να επιστρέψουν ενώ ο Γιώργος με έναν φίλο του συνέχισαν.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαιτέρως αντίξοες εξαιτίας και του χιονιού και σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής, η πεζοπορία των δύο ανδρών πήρε τραγική τροπή, με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν και να βρεθούν σε βραχώδες σημείο όπου ο άτυχος Γιώργος τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ο φίλος του έφερε πολλαπλά τραύματα.

Στις 6 το απόγευμα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία μέσω του 112 και αμέσως σήμανε συναγερμός, με μία γιγαντιαία επιχείρηση να στήνεται και με προορισμό τον Ψηλορείτη.

Μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ με την συνδρομή και πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού Ρεθύμνου ξεκίνησαν για τον εντοπισμό των δύο αντρών.

Ενώ για την επιχείρηση ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν κλιμάκια της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

 Θλίψη για τον 20χρονο Γιώργο: Σοκάρουν τα αίτια της τραγωδίας!

Η ώρα περνούσε και το σκοτάδι δυσχέρανε κατά πολύ το έργο των διασωστών.

Τελικά γύρω στις 9 το βράδυ εντοπίστηκε ο ένας εκ των δυο ορειβατών σε άσχημη κατάσταση με πολλαπλά τραύματα, ενώ λίγη ώρα αργότερα, οι διάσωστες κατάφεραν να εντοπίσουν και τον άτυχο Γιώργο Κοκοβάκη που δυστυχώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην δύσβατη και συνάμα παγωμένη περιοχή του Αγκαθιά του Ψηλορείτη.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση για την μεταφορά του τραυματία ο οποίος ξημερώματα πλέον μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με ορθοπεδικά τραύματα και υποθερμία.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω του σοβαρού κατάγματος στο μηριαίο.

«Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο τραυματίας που είναι τώρα σε θάλαμο ανάνηψης εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στην ορθοπεδική κλινική για περαιτέρω νοσηλεία, δίχως να κινδυνεύει η ζωή του» ,ανέφερε στο neakriti ο Διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Τερζάκης.

Η μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού των δύο αντρών ολοκληρώθηκε πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με την ανάσυρση της σορού 20χρονου Γιώργου Κοκοβάκη από τον Ψηλορείτη, με την είδηση του θανάτου του να βυθίζει στο πένθος την οικογένεια, συγγενείς και φίλους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share