Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γυναίκα που πραγματοποιήσε παράνομη συγκέντρωση στη Νέα Παραλία

Δόθηκαν και πρόστιμα

6 Ιανουαρίου 2021 21:33
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γυναίκα που πραγματοποιήσε παράνομη συγκέντρωση στη Νέα Παραλία

Θεσσαλονίκη - Θεοφάνεια: Μία σύλληψη και αρκετές προσαγωγές έγιναν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Νέα Παραλία διότι έγινε παράνομη συγκέντρωση για να γίνει ρίψη του σταυρού λόγω των Θεοφανείων. Επίσης ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέφερε ότι η απόφαση που πάρθηκε έγινε με συγκεκριμένα μέτρα.

Συγκεκριμένα συνελήφθη μία 32χρονη γυναίκα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, όπου συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων που πραγματοποίησε ρίψη του σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, παρά την σχετική απαγόρευση λόγω του κορωνοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις στη Νέα Παραλία.

Θεσσαλονίκη - Θεοφάνεια: Πως πραγματοποιήθηκε το γεγονός

Ειδικότερα σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε από την έρευνα, η 32χρονη φέρεται να είχε διοργανώσει το κάλεσμα, χρησιμοποιώντας τα social media.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της γυναίκας για διέγερση ανυπακοής και παράβαση της ΚΥΑ που αφορά στα μέτρα για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. Για το ίδιο περιστατικό προσήχθησαν ακόμη εννέα άτομα και βεβαιώθηκαν πρόστιμα.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Βγείτε στις παραλίες και στο Σύνταγμα και βγάλτε συμπέρασμα"

Θεοφανεια: Νωρίτερα τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στον ναό τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού, με τους πιστούς να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις, όπως υποδεικνύονταν στο εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου.

Μετά την Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, τονίζοντας: «Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης».

Εξερχόμενος του ιερού ναού, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκαν σε «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε». Επισήμανε, ακόμη, ότι «σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα. Πρέπει να προβληματιστούμε με την γνώση της ιστορίας.

Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία, πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον. Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τηρούνται τα μέτρα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίντε στις παραλίες και στις πλατείες».

Από κει και πέρα ο κακός χαμός φαίνεται πώς έγινε στο Αίγιο καθώς ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος και ο Αμβρόσιος έκαναν Αγιασμό στη θάλασσα.

Τι δήλωσε μετά το τέλος του εορτασμού των Θεοφανείων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share