Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεοφάνεια: Παπάς στη Λαμία "αγιάζει" με υδροφόρα τα σπίτια λόγω καραντίνας

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι

6 Ιανουαρίου 2021 16:28
Θεοφάνεια: Παπάς στη Λαμία

Θεοφάνεια: Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να βρίσκεται στην Ελλάδα και τα μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ αρκετοί πιστοί δεν μπορούσαν να πάνε σήμερα σε αγιασμούς λόγω του lockdown με αποτέλεσμα ένας παπάς να πάρει την κατάσταση τα χέρια του. Παράλληλα στο Αίγιο έριξε κανονικά τον σταυρό στη θάλασσα ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα η πανδημία του κορωνοϊού δυσκόλεψε έναν παπά να πάει από σπίτι σε σπίτι για να κάνει τους αγιασμούς ενώ βρήκε έναν άλλο πιο έξυπνο τρόπο για να το πραγματοποιήσει.

Θεοφάνεια: Ο πρωτοποριακός αγιασμός του παπά

Το πρωί της Τρίτης 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Φώτων, στο Λιανοκλάδι Λαμίας, ένας ιερέας λόγω του κορωνοϊού δεν μπορούσε να πάει από σπίτι σε σπίτι για τον καθιερωμένο αγιασμό όπως συνηθίζεται, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση - μαζί με το θέμα του αγιασμού - στα χέρια του!

Έτσι ανέβηκε σε υδροφόρα του Δήμου - άγνωστο ποιος του έδωσε την άδεια - και «ψέκασε» με αγιασμό ολόκληρο το χωριό. Κάποιοι κάτοικοι επικρότησαν την ομολογουμένως πρωτότυπη ενέργειά του ενώ κάποιοι άλλοι έμειναν απλώς με το στόμα ανοιχτό υποστηρίζοντας «Δεν ξέρουμε αν ο τόπος μας αγιάστηκε, πάντως γελάσαμε με την ψυχή μας».

Το σημείο που τον κατέγραψαν σε βίντεο βρίσκεται στην Εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου, στην είσοδο του χωριού Λιανοκλάδι.

Δείτε το βίντεο:

Καλημέρα Ο μόνος τρόπος να σωθούμε ίσως..... Λαμίας 5/1/21

Posted by George Christoulis on Wednesday, January 6, 2021

Θεοφάνεια: Τραγικές εικόνες με ουρές πιστών έξω από τον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι

Θεοφάνεια: Απίστευτες εικόνες με ουρές πιστών για τον εορτασμό των Θεοφανείων, έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι παρά τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό.

Οι πιστοί έσπευσαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι προκειμένου να πάρουν τον αγιασμό μετά τη θεία λειτουργία, ωστόσο οι ουρές που δημιουργήθηκαν ήταν μεγάλες ενώ σε πολλές περιπτώσεις όσοι περίμεναν δεν τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο φετινός εορτασμός των Θεοφανίων διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έξω από την εκκλησία, όπως και σε πολλούς ναούς της χώρας βρέθηκα αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα δείτε πώς θα μετακινηθούμε σήμερα - Τι ισχύει με τα μηνύματα και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Θεοφάνεια: Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share