Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θεοφάνεια: Κοινώνησαν πιστοί στην Μητρόπολη Πειραιώς

Καμία τήρηση των μέτρων από τους πιστούς

6 Ιανουαρίου 2021 11:37
Θεοφάνεια: Κοινώνησαν πιστοί στην Μητρόπολη Πειραιώς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεοφάνεια: Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα για τις εκκλησίες λόγω του κορωνοϊού, απαγορεύεται η λήψη της Θείας Κοινωνίας. Όπως όμως έδειξαν πλάνα του ΣΚΑΪ, από την Μητρόπολη, αποστάσεις δεν τηρούνται μεταξύ των πιστών ενώ κατά την Θεία Μετάληψη οι πιστοί αφαιρούν και τις μάσκες.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε ήδη κάνει λόγο για διαφορετικό εορτασμό των Θεοφανείων στην επικράτειά του, αναφερόμενος στον αγιασμό των υδάτων σε εξωτικό χώρο. Ωστόσο, αυτό θα γίνει μέσα στην Μητρόπολη Πειραιώς. Έξω από τον ναό υπάρχουν επίσης πιστοί που περιμένουν να μπουν στον ναό.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει κάνει λόγο για ήπια αστυνόμευση έξω από τους ναούς. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου οι εκκλησίες σήμερα θα είναι ανοιχτές και θα λειτουργούν με βάση τα μέτρα που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Υπενθυμίζεται ότι υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας αλλά και η τήρηση της απόστασης μεταξύ των πιστών.

Θεοφάνεια: Κοινώνησαν πιστοί και στην Μητρόπολη Πειραιώς

Θεοφάνεια: Τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος της ΔΙΣ

«Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25. Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών» αναφέρει η σχετική εγκύκλιος της ΔΙΣ.

Ήδη από χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με Συνοδική Επιστολή προς τους μητροπολίτες της χώρας ζήτησε την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά τη σημερινή λειτουργία, όπως ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις της ΔΙΣ από 15.12.2020 και 4.1.2021.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα ο κωδικός με το νούμερο 6 στο 13033 που ίσχυε για μετακίνηση προς ναούς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν ισχύει και ενδέχεται αρκετοί πιστοί να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share