Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Κρήτη: "Κόκκινος" συναγερμός στην περιοχή του Παλαίκαστρου

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί;

3 Ιανουαρίου 2021 20:55
Κορωνοϊός - Κρήτη:

Κορωνοϊός - Κρήτη: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να γίνεται όλο και πιο δύσκολη στην Ελλάδα και ειδικά τις τελευταίες ώρες όπου βρέθηκε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου το νέο στέλεχος του ιού, γίνονται τα αδύνατα δυνατά για να σταματήσει η εξάπλωση του.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στην Κρήτη όπου βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα στο Παλαίκαστο Σητείας ενώ την Τρίτη 5 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν rapid test.

Στη Κρήτη έχει σημάνει 'κόκκινο' συναγερμός με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός - Κρήτη: Η κατάσταση που επικρατεί

Ειδικότερα πρόκειται για τον ιδιοκτήτη τοπικής επιχείρησης, τη γυναίκα του και δύο ακόμα υπαλλήλους. Η σύζυγος και οι δύο εργαζόμενοι προχώρησαν σε τεστ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, μετά τη γνωστοποίηση του κρούσματος στον ιδιοκτήτη και τελικά αποδείχθηκε ότι και οι ίδιοι είναι θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα νοσηλεύονται σε μονάδα Covid, ενώ τα άλλα δύο είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η ανησυχία είναι έκδηλη στην περιοχή ενώ αμέσως η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ που κινητοποιήθηκε άμεσα.

Έτσι, το πρωί της Τρίτης αποφασίστηκε να γίνει ο διαγνωστικός έλεγχος έξω από το κοινοτικό γραφείο του οικισμού ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία με τους διασωληνωμένους - 36 οι νεκροί - 390 κρούσματα

Κορωνοϊός: Συνεχίζει η κατάσταση με τον κορωνοϊό να είναι σοβαρή στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται μέσα από τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ όπου δείχνει ότι αυξήθηκαν και άλλο οι διασωληνωμένοι όπου και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί θάνατοι. Επίσης ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι το click away είναι αιτία αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την κατάσταση του κορωνοϊού τις τελευταίες 24ωρες στην Ελλάδα ανέφερε ότι σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου 390 είναι τα νέα κρούσματα και 36 θανάτους από τον κορωνοϊό, ενώ την ίδια ώρα, 421 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει τα εξής: «Σήμερα ανακοινώνουμε 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140.099, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.463 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

421 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 282 (67.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 897 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.957 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.938 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share