Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Κρήτη: Γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό που φιλοξενείται σε δημοτικό γηροκομείο

Διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους

2 Ιανουαρίου 2021 13:16
Κρήτη: Γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό που φιλοξενείται σε δημοτικό γηροκομείο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κρήτη: Συναγερμός σήμανε στη Κρήτη διότι μία γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό όπου και φιλοξενείται στο δημοτικό γηροκομείο των Χανίων. Επίσης ο Δημοσθένης Σαρηγγιάνης προειδοποίησε για το τρίτο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και αν θα έρθει.

Συγκεκριμένα μία φιλοξενούμενη της δομής του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μετά από διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 σε 83 ηλικιωμένους που διαμένουν στην δομή.

Γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό που φιλοξενείται στο δημοτικό γηροκομείο των Χανίων.

Κρήτη: Ποια ήταν η γυναίκα που βρέθηκε θετική

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για μια γυναίκα 70 ετών, η οποία βρέθηκε θετική ύστερα από μοριακό τεστ (PCR) στο οποίο υπεβλήθη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η φιλοξενούμενη στο Δημοτικό Γηροκομείο δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, ενώ οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, για προληπτικούς λόγους, καθ' υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτεί στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid)».

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία γυναίκα που φιλοξενείται σε δημοτικό γηροκομείο.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι που έγιναν

Στην ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ανά 5 ημέρες και θα εξεταστούν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.

Διαγνωστικοί έλεγχοι έχουν γίνει στις 26/12 και 31/1 με τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης-αντιγόνου (rapid) αλλά και μοριακών (PCR), μετά την πρώτη γνωστοποίηση κρούσματος κορωνοϊού στη δομή. Επίσης, για την προφύλαξη τόσο των ωφελούμενων όσο και του προσωπικού, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται απαραιτήτως σε rapid-τεστ, κατά την είσοδό τους στο Γηροκομείο.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννη Σημαντηράκη και του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και να θωρακιστεί η υγεία και ασφάλεια των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων.

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Λινού για την άρση των μέτρων - «Κινδυνεύουμε από…»

Η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας συνεχίζει να ανησυχεί τους ειδικούς, με την Αθηνά Λινού να προειδοποιεί, ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση, αν η άρση των μέτρων δε γίνει λελογισμένα.

Η κα Λινού αναφέρθηκε μιλώντας στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας, το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου αλλά και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού εκτιμώντας το πότε θα τελειώσει οριστικά η πανδημία.

Η κα Λινού εξέφρασε τη σιγουριά ότι «ότι η πανδημία θα τελειώσει μέσα στο 2021. Το πόσο γρήγορα, εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας και από την ευχέρεια με την οποία θα αποκτήσουμε τα εμβόλια. Θα πρέπει να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες και να εγκριθούν γρήγορα ορισμένα ακόμα έτσι ώστε να μην υπάρξει έλλειψη. Και σαν χώρα ταυτόχρονα, να είμαστε έτοιμοι διοικητικά για να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού».

Υπάρχει παγκόσμιος κίνδυνος, είπε, αναφορικά και με τον κώδωνα κινδύνου που έκρουσαν οι άνθρωποι της Biontech, «καθώς υπάρχουν μόλις δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί στον δυτικό κόσμο, αλλά υπάρχει ελπίδα, καθώς υπάρχουν άλλα δυο τρία εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν, άρα θα υπάρξει παγκόσμια επάρκεια».

Για το εμβόλιο της AstraZeneca παρουσιάστηκε επιφυλακτική καθώς «έχει 60-70% αποτελεσματικότητα. Είναι σαν να εμβολιάζουμε μόνο τα 3/4 του πληθυσμού».

Κορωνοϊός: Το καμπανάκι Λινού για το άνοιγμα των σχολείων

Για τα σχολεία η κα Λινού είπε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική και όρισε προεξάρχουσας σημασίας τον αερισμό των κλειστών χώρων. Και τα σχολεία αν ανοίξουν. Είναι γερασμένο το εκπαιδευτικό σύστημα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία κι όχι με ενιαία τακτική. Θα πρέπει να ανοίξουν όσα έχουν λίγα παιδιά, όσα βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Να μεγαλώσουν τα διαλείμματα και να αερίζονται για περισσότερη ώρα οι αίθουσες».

Κλείνοντας η καθηγήτρια είπε ότι «δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα και μπορεί να βρεθούμε προ μεγάλων εκπλήξεων. Πρέπει να γίνουν πολλά τεστ και να αποφασίσουμε τμηματικά».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share