Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Πάτρα: Τρίχρονη σώθηκε από τους γιατρούς με πρωτοποριακή μέθοδο

Το τελευταίο θαύμα του 2020

1 Ιανουαρίου 2021 15:43
Πάτρα: Τρίχρονη σώθηκε από τους γιατρούς με πρωτοποριακή μέθοδο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Πάτρα: Το 2020 κατάφερε να μας αφήσει και με ένα καλό γεγονός όπου ένα τρίχρονο κοριτσάκι κατάφερε να σωθεί από τους γιατρούς με μία πρωτοποριακή μέθοδο. Επίσης ένα κοριτσάκι "έχασε" τη ζωή του όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι όταν πήγαινε για ψώνια με την μητέρα της.

Συγκεκριμένα ένα τρίχρονο κοριτσάκι στην Πάτρα που πάλευε για τη ζωή του κατάφερε να σωθεί από τους γιατρούς με μία πρωτοποριακή μέθοδο λόγω της σοβαρής κρίσης άσθματος που είχε.

Πάτρα: Η πρωτοποριακή μέθοδος

Ειδικότερα τη ζωή ενός τρίχρονου κοριτσιού κατάφεραν να σώσουν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετά από σοβαρή κρίση άσθματος που υπέστη το νήπιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι γιατροί εφάρμοσαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, με τη χρήση μείγματος ηλίου, στο κοριτσάκι, το οποίο έφτασε στο Καραμανδάνειο σε ημιθανή κατάσταση. Η μικρή Βιολέτα διασωληνώθηκε στο Καραμανδάνειο όπου υπήρχε έμπειρη αναισθησιολόγος –κάτι που θεωρήθηκε μια ευτυχής συγκυρία.

Κατάφερε και σώθηκε ένα τρίχρονο κοριτσάκι που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

"Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια"

«Το βαρύ άσθμα, είναι ίσως η πιο δύσκολη διασωλήνωση που μπορεί να γίνει» είπε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες

Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό που έτυχε να είναι εκεί μια έμπειρη γιατρός γιατί είναι πολύ δύσκολη κατάσταση η διασωλήνωση, δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Τρίγκα (σ.σ. το όνομα της αναισθησιολόγου) για αυτό όπως και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που έκαναν τη διακομιδή σε αυτές τις τόσο κρίσιμές συνθήκες».

Σε κρίσιμη κατάσταση βρισκόταν ένα κοριτσάκι όπου σώθηκε με μία πρωτοποριακή μέθοδο.

"Είμαστε η μοναδική ΜΕΘ που διαθέτει αυτό το σταθμό ηλίου"

Μάλιστα, η αναισθησιολόγος συνόδευσε τη μικρή μέχρι τη ΜΕΘ, όπου υπάρχει μονάδα χορήγησης ηλίου.

«Είμαστε η μοναδική ΜΕΘ που διαθέτει αυτό το σταθμό ηλίου. Ξέρετε όταν ένας ασθενής έχει πολύ σοβαρό άσθμα όπως εν προκειμένω η τρίχρονη, απειλείται άμεσα η ζωή του. Κλείνουν οι βρόγχοι και δεν μπορεί να μπει αέρας. Αυτό το μίγμα διεισδύει στους στενωμένους βρόγχους και εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για να κρατηθεί ο ασθενής στη ζωή. Έτσι έγινε και με τη μικρή μας η οποία ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και την κρατήσαμε στη ζωή» τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιείται ο σταθμός ηλίου σε ασθενή και η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε παιδί.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share