Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: "Έφυγε" από τη ζωή ο επιχειρηματίας Βασίλης Πλεύρης

Θρήνος...

29 Δεκεμβρίου 2020 13:37
Κρήτη:

Κρήτη: Θλίψη επικρατεί στην Κρήτη για τον γνωστό επιχειρηματία Βασίλη Πλεύρη ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο νησί και συγκεκριμένα στους ξενοδόχους. Επίσης αυτή είναι η Ελληνίδα παρουσιάστρια που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα.

Συγκεκριμένα θρήνος επικρατεί στην οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία της Κρήτης Βασίλη Πλεύρη διότι άφησε την τελευταία του πνοή στα 83 του έτη. Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Πλεύρης ήταν ένας από τους ιδρυτές της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου ενώ του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου.

Κρήτη: H Ένωση Ξενοδόχων εξέδωσε ψήφισμα για τον θάνατο του επιχειρηματία

Η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με το θάνατο του επιχειρηματία Βασίλη Πλεύρη όπου και ανέφεραν ότι:

"Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επί τη αγγελία του θανάτου του Βασίλη Πλεύρη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Ως δωρεά εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ εις ίδρυμα που θα υποδείξει η οικογένειά του
  • Να παραστεί στην εξόδια ακολουθία εκπρόσωπος από την Ένωση".

Ποιος ήταν ο Βασίλης Πλεύρης

Τα πρώτα βήματα του τουρισμού

Το 2018 ο γνωστός επιχειρηματίας μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV περιέγραψε τις πρώτες προσπάθειες για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κρήτη, λέγοντας ότι από τις 800 συνολικά κλίνες του νησιού, οι 250 αφορούσαν το ξενοδοχείο «Αστόρια», ενώ το πρώτο τσάρτερ από Νορβηγία, προσγειώθηκε στη Κρήτη στις 15 Μαΐου του 1965

Το βιβλίο που είχε εκδώσει

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2018 ο αείμνηστος Βασίλης Πλεύρης είχε παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο παράδεισος Κρήτη και οι άνθρωποί του». Επρόκειτο για το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα, έχοντας ως πυξίδα την αγάπη του για το νησί και τους υπερήφανους Κρητικούς .

Ο Βασίλης Πλεύρης κατέθεσε την ψυχή του στο βιβλίο, το οποίο έγραψε κυρίως για τη νεολαία προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, αλλά κυρίως να αντιληφθούν την αξία του νησιού μας, όπως έλεγε.

Η ζωή του

Σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αναφέρεται στη ζωή του Βασίλη Πλεύρη και σημειώνει ότι: αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη έναν άξιο συνοδοιπόρο, έναν πιστό φίλο και συνεπή πρωτεργάτη που πάλεψε μαχητικά για τα δικαιώματα του κλάδου και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο Βασίλης Πλεύρης, υπήρξε πάντοτε παρών στις προσπάθειες του συνδικαλιστικού βραχίονα της Ελληνικής Ξενοδοχίας, τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου της ΠΟΞ και αργότερα, ως Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο Βασίλειος Πλεύρης του Γεωργίου γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό στους Ατσιπάδες Κρήτης, το 1937. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε ως καθηγητής στο Λύκειο «ΚΟΡΑΗΣ» .

Από τα φοιτητικά του χρόνια απασχολήθηκε στο χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων αδιάλειπτα μέχρι το 1978, οπότε και ξεκίνησε τη δική του πετυχημένη επιχειρηματική πορεία ως ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» και «ΑΠΟΛΛΩΝ» στην Κρήτη και «SILVER BAY» στη Λέσβο, συνολικής δυναμικότητας 800 κλινών. Η προσφορά του στον τόπο του, την πολυαγαπημένη του Κρήτη, θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους.

Εξίσου πλούσια υπήρξε η συνδικαλιστική του δράση. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου από το 1986 έως το 1994, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων από το 1994 έως το 2000, ενώ στο χρονικό αυτό διάστημα εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος του οποίου διετέλεσε Α΄ Αντιπρόεδρος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share