Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία: Σκοτώθηκε γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια σε τροχαίο!

Είδηση σοκ!

28 Δεκεμβρίου 2020 21:39
Τραγωδία: Σκοτώθηκε γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια σε τροχαίο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ασύλληπτη τραγωδία σε τροχαίο: Η 52χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, όταν το αυτοκίνητό της τούμπαρε επί της οδού Μουδανιών, στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για την παρουσιάστρια…

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσιάστρια εργαζόταν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και στη Θεσσαλονίκη ήταν γνωστή μέσα από τις εκπομπές της!

Το τροχαίο δυστύχημα που της στοίχισε τη ζωή έγινε στις 22.30 το βράδυ της Κυριακής, επί της οδού Μουδανιών, στο ρεύμα εισόδου, μετά την αερογέφυρα της Θέρμης.

Το αυτοκίνητο της 52χρονης για άγνωστο λόγο ξέφυγε από την πορεία του και τούμπαρε στο δρόμο. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα η άτυχη γυναίκα.

Στο σημείο μάλιστα, χρειάστηκε να πάει η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό της 52χρονης…

Θρήνος: Πέθανε η Έπη Πρωτονοταρίου

Έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, η Έπη Πρωτονοταρίου, μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες γκαλερίστες. Επίσης, την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε σήμερα ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος.

Η Πρωτονοταρίου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1933 και μεγάλωσε στην Κυψέλη, στην οδό Ύδρας. Είχε αστική καταγωγή από τη Σύρο και τη Νάξο, ενώ ήταν απόφοιτη της ΑΣΚΤ (1957) από το εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη, όπου συνυπήρξε για ένα διάστημα με τους Κανιάρη, Τσόκλη, Παύλο, Κοντό,Καρά, Μυταρά,

Το 1967 γνωρίζει τον Μάνο Παυλίδη και τον Μάρτιο του 1971 θα διοργανώσουν μια έκθεση με κολάζ της Θεοχάρη-Περάκη στην Αίθουσα Επικοινωνίας Δεσμός, που πολύ σύντομα θα μετονομαστεί σε Αίθουσα Τέχνης Δεσμός. Οι δυο τους οραματίζονται το χώρο της γκαλερί σα μια ανάσα απέναντι στις συνθήκες που επιβάλλει στη χώρα το δικτατορικό καθεστώς.

Όπως αναφέρει ο Χριστόφορος Μαρίνος στην «Καθημερινή», «η Έπη δεν ήταν μια τυπική γκαλερίστα: Η ίδια παραδεχόταν συχνά ότι οι πωλήσεις δεν ήταν το φόρτε της και δεν είχε ποτέ ασχοληθεί με τα οικονομικά της γκαλερί. Εκείνο που πραγματικά την ενδιέφερε ήταν η συνεργασία και η συνομιλία με τους καλλιτέχνες και, φυσικά, το στήσιμο των εκθέσεων.

Η Έπη καταλάβαινε τους καλλιτέχνες και μπορούσε να ασπαστεί μια τολμηρή ιδέα ή μια καθαρά αντιεμπορική πρόταση, διότι απλούστατα ήταν και η ίδια καλλιτέχνις. Η παρακαταθήκη της είναι τεράστια. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι γνώστες και οι μελετητές της ιστορίας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης».

Έπη Πρωτονοτάριου - Βιογραφία

Η Παρθενόπη Πρωτονοταρίου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1933 και μεγάλωσε στην Κυψέλη, στην οδό Ύδρας. Η καταγωγή της ήταν από τη Σύρα και τη Νάξο.

Φοίτησε στην ιδιωτική σχολή της Μίνας Αηδονοπούλου, όπου είχε δασκάλα την πρωτοπόρο παιδαγωγό Ειρήνη Παϊδούση. Στο μάθημα της ιχνογραφίας δασκάλα της ήταν η ζωγράφος Ελένη Θεοχάρη-Περάκη, με την οποία θα συμμετάσχει, ήδη από το 1944, σε παραστάσεις κουκλοθεάτρου στην αίθουσα του Ελληνικού Ωδείου.

Τις επόμενες δεκαετίες θα συνεργαστεί σε μόνιμη βάση με το Κουκλοθέατρο Αθηνών «Ο Μπάρμπα-Μυτούσης» δίνοντας τη φωνή της στον χαρακτήρα του Κλούβιου, τον αδερφό της Σουβλίτσας.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1951-1959), στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη.

Στην ΑΣΚΤ θα κάνει στενή παρέα με την Νίκη Καναγκίνη και τη Γιούλια Γαζετοπούλου-Σταυρίδου, ενώ θα γνωρίσει και θα συνδεθεί φιλικά με τον συμφοιτητή της Δημήτρη Μυταρά, τον Θόδωρο Παπαδημητρίου, τον Βλάση Κανιάρη, τον Χρίστο Καρά, τον Κώστα Τσόκλη και τον Μίμη Κοντό.

Μετά την αποφοίτησή της θα διδάξει στη σχολή Αηδονοπούλου αφήνοντας πίσω της σπουδαίο παιδαγωγικό έργο.

Το 1967 γνωρίζει τον Μάνο Παυλίδη και τον Μάρτιο του 1971 θα διοργανώσουν μια έκθεση με κολάζ της Θεοχάρη-Περάκη στην Αίθουσα Επικοινωνίας Δεσμός, που πολύ σύντομα θα μετονομαστεί σε Αίθουσα Τέχνης Δεσμός.

Κάτι παραπάνω από εμπορική γκαλερί, ο Δεσμός θα εξελιχθεί σε αυτό ακριβώς που οραματίζονταν οι δύο ιδρυτές του: ένα πολύπλευρο κέντρο έρευνας, προβολής και επικοινωνίας της σύγχρονης τέχνης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share