Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στα Ιωάννινα - Πότε ξεκινούν οι διαδικασίες των εμβολιασμών

Πόσες δόσεις έφτασαν

28 Δεκεμβρίου 2020 15:58
Κορωνοϊός: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στα Ιωάννινα - Πότε ξεκινούν οι διαδικασίες των εμβολιασμών

Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα με τα πολιτικά πρόσωπα να είναι οι πρώτοι που έχουν λάβει τις δόσεις του εμβολίου, ενώ παράλληλα σε διάφορες περιοχές της χώρας μέχρι και σήμερα φτάνουν οι δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ώρες έφτασε στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο νοσοκομειακό πανεπιστήμιο οι πρώτες δόσεις.

Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Πόσες δόσεις έφτασαν και πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τα πρώτα 40 εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα ο εμβολιασμός, θα πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στο υγειονομικό προσωπικό.

Μέχρι πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, του διοικητή του ΠΓΝΙ, Νίκου Κατσακιώρη, το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μέχρι στιγμής, έχει ανταποκριθεί «σε ποσοστό 65%». Με την 1η δόση να αναμένεται να έχει εμβολιασθεί όλο το προσωπικό μέχρι 20 Ιανουαρίου, ενώ η θα χορηγηθεί 21 ημέρες αργότερα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε προάστιο των Ιωαννίνων, ο οποίος φυλάσσεται όλο το 24ωρο, τοποθετήθηκαν δύο θάλαμοι βαθιάς κατάψυξης, καθώς σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολίων, προκειμένου να γίνει η τροφοδότηση στην Β.Δ Ελλάδα. Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια θα λειτουργήσουν συνολικά 176 εμβολιαστικά κέντρα, 20 εκ των οποίων στον νομό Ιωαννίνων.

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε στον "Ευαγγελισμό" ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Κορωνοϊός: Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα όπου αρκετά πολιτικά πρόσωπα λαμβάνουν τις πρώτες δόσεις, ενώ πριν λίγη ώρα ένα από αυτά ήταν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κορωνοϊός: Η διαδικασία εμβολιασμού του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου έλαβε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με την σειρά του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ειδικότερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αφού έφτασε στον «Ευαγγελισμό» θερμομετρήθηκε, πέρασε στην αίθουσα που πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί και έκανε το εμβόλιο.

Ποιοι εμβολιάστηκαν σήμερα

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, εμβολιάστηκαν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share