Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου έξω από το ΑΧΕΠΑ για να κάνουν το rapid test

Έχουν στηθεί σκηνές για να γίνουν τα τεστ

28 Δεκεμβρίου 2020 12:06
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου έξω από το ΑΧΕΠΑ για να κάνουν το rapid test

Κορωνοϊός: Με τον εμβολιασμό κατά τον κορωνοϊό να έχει ξεκινήσει από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και να συνεχίζονται και σήμερα αρκετοί είναι αυτοί που εξακολουθούν μέχρι να λάβουν την πρώτη δόση να πηγαίνουν να εξετάζονται για να δουν αν έχουν νοσήσει. Επίσης πριν λίγη ώρα εμβολιάστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου έχουν σχηματιστεί ουρές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου αρκετοί πολίτες έχουν πάει για να κάνουν rapid test για τον κορωνοϊό. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μετέβησαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο εφημερεύει για τη διενέργεια του τεστ.

Κορωνοϊός: Τήρηση των μέτρων από τους πολίτες

Ειδικότερα οι πολίτες τηρώντας τα μέτρα των αποστάσεων έχουν σχηματίσει ουρά εντός του προαύλιου χώρου στο σημείο όπου έχουν στηθεί οι σκηνές για τη διενέργεια των τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η εικόνα θυμίζει εκείνη του Νοεμβρίου όταν και το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά υψηλό και σε κάθε νοσοκομείο της πόλης υπήρχε μεγάλη προσέλευση του κόσμου για να εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΑΧΕΠΑ σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός 40 ατόμων και μέχρι το Σάββατο θα εμβολιαστούν ακόμη 210 άτομα.

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Αχαΐα το εμβόλιο - Ποιο είναι το πρόγραμμα (Video)

Κορωνοϊός: Έφτασαν και στην Αχαΐα οι πρώτες 250 παρτίδες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, οι οποίες θα μοιραστούν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, στον ιατρικό σύλλογο και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου όπου συγκεκριμένα άτομα έλαβαν τις πρώτες δόσεις, ενώ σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεχίσουν με τους υγειονομικούς να το λαμβάνουν.

Το φορτηγάκι με το ιατρικό υλικό συνόδευαν δυο περιπολικά και έφτασε στο νοσοκομείο του Ρίου. Πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις για να είναι όλα στην εντέλεια προκειμένου να κυλήσουν οι εμβολιασμοί όπως έχει ορίσει ο σχεδιασμός.

Σύμφωνα με το thebest.gr, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν το πρωί της Τρίτης. Ο πρώτος που θα εμβολιαστεί είναι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό.

Ο πρώτος υγειονομικός που θα εμβολιαστεί είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής, λοιμωξιολόγος Μάρκος Μαραγκός και ακολούθως θα εμβολιαστούν περίπου 80 άτομα γιατροί και νοσηλευτές.

Μέχρι την Παρασκευή εκτιμάται ότι θα γίνουν και τα 250 εμβόλια της πρώτης φάσης. Στις 4 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» και στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και από τις 5 Ιανουαρίου θα διανεμηθεί το εμβόλιο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share