Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία 86χρονου στη Θεσσαλονίκη: Προφυλάκιση για τη γιαγιά των ανηλίκων και το σύντροφό της

Σοκάρουν οι τελευταίες λεπτομέρειες

22 Δεκεμβρίου 2020 19:28
Δολοφονία 86χρονου στη Θεσσαλονίκη: Προφυλάκιση για τη γιαγιά των ανηλίκων και το σύντροφό της
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καταπέλτης ήταν η ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη δολοφονία του 86χρονου από δύο ανήλικα παιδιά, που συγκλονίζει το Πανελλήνιο, με την ίδια να οδηγεί στην φυλακή τη γιαγιά των ανηλίκων, μαζί με το σύντροφό της.

Και οι δύο αν και αρνήθηκαν τη συνέργεια ανακρίτρια και εισαγγελέας τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους, με τον 14χρονο κατηγορούμενο επίσης να έχει συλληφθεί.

Μεταξύ άλλων στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί πως τα παιδιά επιτέθηκαν στον 86χρονο, αλλά πίστεψαν πως θα ζητούσαν φαγητό. Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασαν και τα δύο ανήλικα αδέρφια (12χρονη και 14χρονος). Όπως είπαν, δεν ήθελαν να χτυπήσουν τον 86χρονο, αλλά φοβήθηκαν όταν τον είδαν να κρατά ένα μαχαίρι. Τα δύο αδέρφια θα οδηγηθούν σε διαφορετικές κρατικές δομές εκτός Θεσσαλονίκης.

Σοκ με τις νέες λεπτομέρειες

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία 86χρονου στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα βρισκόταν την ώρα της εισβολής των δύο ανηλίκων στην κουζίνα του σπιτιού του και καθάριζε πατάτες. Οι ανήλικοι, ηλικίας 12 και 14 ετών, άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές τον ηλικιωμένο, ο οποίος έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνέχεια οι δράστες πήραν το μαχαίρι με το οποίο ο παππούς έκοβε τις πατάτες και τον μαχαίρωσαν στην παλάμη, για να τους πει που βρίσκονται κρυμμένα χρήματα. Το περιστατικό έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2020. Ο 86χρονος νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, όταν και κατέληξε από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του προκάλεσαν οι ανήλικοι. Οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι του θύματος 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.

Τσιλιαδόροι στη ληστεία ήταν η 45χρονη γιαγιά των ανηλίκων και ο 40χρονος σύντροφός της, οι οποίοι περίμεναν έξω από το σπίτι του 86χρονου. Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι του ηλικιωμένου χωρίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι το σχέδιο ήταν οργανωμένο. Οι κάμερες ασφαλείας «πρόδωσαν» τους δράστες και η Αστυνομία προχώρησε χθες Πέμπτη σε συλλήψεις.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share