Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ένας αγώνας ήταν αρκετός για να πληρώσουν το πρόστιμο

Τι ανακάλυψε η Αστυνομία

21 Δεκεμβρίου 2020 10:42
Θεσσαλονίκη: Ένας αγώνας ήταν αρκετός για να πληρώσουν το πρόστιμο

Θεσσαλονίκη: Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη όπου οι Αρχές κατάφεραν να βρουν σε ένα καφενείο και συγκεκριμένα στο πατάρι του αρκετά άτομα που παρακολουθούσαν τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός. Επίσης στην Κρήτη συνέλαβαν άτομα τα οποία έπαιζαν τυχερά παιχνίδια ενώ παράλληλα τους δόθηκε και το αντίστοιχο πρόστιμο για την μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι αρκετά σοβαρή στην Ελλάδα και αρκετοί έχουν κουραστεί με όλο αυτό με αποτέλεσμα να ψάχνουν τρόπους ώστε να μαζευτούν και να κάνουν πράγματα τα οποία απολάμβαναν και προ κορωνοϊού εποχή.

Θεσσαλονίκη: Τι ανακάλυψαν οι αρχές

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη κάποιοι δεν υπολόγισαν σωστά την κατάσταση με αποτέλεσμα να πιαστούν στα πράσα. Ο λόγος για ιδιοκτήτη καφενείου και πέντε πελάτες του που θέλησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό όπως έκαναν πριν την κατάσταση με τον κορωνοϊό. Ειδικότερα κλείστηκαν στο πατάρι της καφετέριας και έβαλαν στην τηλεόραση να παίζει ο αγώνας.

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η είσοδός του καφενείου ήταν κλειδωμένη. Οι ίδιοι κάλεσαν τα άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό να ανοίξουν την πόρτα. Λίγη ώρα αργότερα η πόρτα άνοιξε και βγήκαν έξω ο ιδιοκτήτης και οι πέντε θαμώνες.

Θεσσαλονίκη: Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε έναν από τους θαμώνες για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη καθώς κρίθηκε ότι ο βαθμός διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας ήταν μεγάλος.

Του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και λουκέτο τριάντα ημερών καθώς είχε παραβιάσει και στο παρελθόν τα μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού. Με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ρέθυμνο: Ιδιοκτήτης καφενείου «έσπασε» το lockdown για να παίξει... μπαρμπούτι με τους φίλους του

Ιδιοκτήτης καφενείου, στο Ρέθυμνο, παραβίασε τα κυβερνητικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και προσκάλεσε φίλους του στο μαγαζί του για να στήσουν παιχνίδι με ζάρια.

Μπορεί καθημερινά τα πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα να πέφτουν «βροχή», καθώς οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια είναι τακτικοί, ωστόσο κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση και τους λόγους που έχει επιβληθεί το lockdown και παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο cretapost.gr ένας 39χρονος ιδιοκτήτης καφενείου Ρέθυμνο άνοιξε την επιχείρησή του και για να παίξει με τους φίλους του μπαρμπούτι.

Σύμφωνα με πηγές του ίδιου μέσου, το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί της ΟΠΚΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, προχώρησαν σε έλεγχο στο καφενείο του 39χρονου. Εκεί βρήκαν τον ίδιον και εννέα ακόμα άτομα να βρίσκονται σε ένα τραπέζι και να παίζουν ζάρια.

Οι αρχές συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη αλλά και δύο ακόμα άτομα που κατηγορούνται για διενέργεια σε παράνομα τυχερά παιχνίδια και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών καθώς και επτά ακόμα άτομα για παραβίαση των μέτρων.

Ωστόσο άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό έγινε πάλι πρόσφατα στο Ρέθυμνο όταν ιδιοκτήτης άνοιξε το καφενείο του παράνομα και σέρβιρε κανονικά καφέ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share