Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θερμό επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και νεαρών

Αρνήθηκαν να ελεγχθούν

21 Δεκεμβρίου 2020 09:00
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θερμό επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και νεαρών

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Στη Θεσσαλονίκη ξετυλίχτηκε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και νεαρών οι οποίοι αρνήθηκαν να ελεγχθούν από τις Αρχές που τους είχε ζητηθεί. Επίσης η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές στον Άλιμο διότι εντόπισαν υπαίθριο πάρτι με 50 άτομα.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου σημειώθηκε το περιστατικό μεταξύ αστυνομικών και νεαρών όπου οι Αρχές τους είχαν ζητήσει να τους ελέγξουν με αποτέλεσμα οι νεαροί να αρνηθούν.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Το χρονικό του επεισοδίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό φαίνεται να σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, όταν το πλήρωμα περιπολικού της Αστυνομίας επιχείρησε να ελέγξει νεαρούς που άκουγαν μουσική στον δρόμο. Η ομάδα των νεαρών βρισκόταν στην οδό Ανθέων, κοντά στον Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στη θέα των αστυνομικών τα συγκεντρωμένα άτομα άρχισαν να τρέχουν. Κάποια από αυτά πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων για το συμβάν και ζήτησαν ενισχύσεις.

Στο σημείο έσπευσαν αρκετά περιπολικά και ακολούθησε πεζή καταδίωξη των ατόμων που πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε κάποια από τα μέλη της παρέας που βρισκόταν στην οδό Ανθέων.

Κορωνοϊός - Κρήτη: "Πόνταραν" στην τύχη και κέρδισαν το πρόστιμο

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μπορεί να είναι δύσκολη με αρκετούς να "κλειδώνονται" στα σπίτια τους για να μην νοσήσουν όμως κάποιοι δεν ανησυχούν και κάνουν πράγματα τα οποία φαίνεται να μην τους "βγαίνουν" σε καλό. Επίσης η Κοζάνη από σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου το πρωί έχει τεθεί σε σκληρό lockdown ώστε να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται κάποιοι δεν ακολουθούν τα μέτρα περιορισμού και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετά θετικό για αυτούς. Ειδικότερα οι αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων (τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών) για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια και για παραβίαση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και επτά ατόμων (πέντε ανδρών και δύο γυναικών), επίσης για παραβίαση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε σπίτι.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε επιτρέψει σε τέσσερα άτομα τη συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ, 66 πλήρεις τράπουλες και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Επιπλέον, συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, οι οποίοι παρευρίσκονταν στο σπίτι για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων, περί όπλων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού». Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share