Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Κρήτη: "Πόνταραν" στην τύχη και κέρδισαν το πρόστιμο

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

19 Δεκεμβρίου 2020 17:03
Κορωνοϊός - Κρήτη:

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μπορεί να είναι δύσκολη με αρκετούς να "κλειδώνονται" στα σπίτια τους για να μην νοσήσουν όμως κάποιοι δεν ανησυχούν και κάνουν πράγματα τα οποία φαίνεται να μην τους "βγαίνουν" σε καλό. Επίσης η Κοζάνη από σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου το πρωί έχει τεθεί σε σκληρό lockdown ώστε να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται κάποιοι δεν ακολουθούν τα μέτρα περιορισμού και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετά θετικό για αυτούς. Ειδικότερα οι αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων (τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών) για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια και για παραβίαση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και επτά ατόμων (πέντε ανδρών και δύο γυναικών), επίσης για παραβίαση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε σπίτι.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε επιτρέψει σε τέσσερα άτομα τη συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ, 66 πλήρεις τράπουλες και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Επιπλέον, συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, οι οποίοι παρευρίσκονταν στο σπίτι για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων, περί όπλων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού». Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο: Ιδιοκτήτης καφενείου «έσπασε» το lockdown για να παίξει... μπαρμπούτι με τους φίλους του

Ιδιοκτήτης καφενείου, στο Ρέθυμνο, παραβίασε τα κυβερνητικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και προσκάλεσε φίλους του στο μαγαζί του για να στήσουν παιχνίδι με ζάρια.

Μπορεί καθημερινά τα πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα να πέφτουν «βροχή», καθώς οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια είναι τακτικοί, ωστόσο κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση και τους λόγους που έχει επιβληθεί το lockdown και παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο cretapost.gr ένας 39χρονος ιδιοκτήτης καφενείου Ρέθυμνο άνοιξε την επιχείρησή του και για να παίξει με τους φίλους του μπαρμπούτι.

Σύμφωνα με πηγές του ίδιου μέσου, το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί της ΟΠΚΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, προχώρησαν σε έλεγχο στο καφενείο του 39χρονου. Εκεί βρήκαν τον ίδιον και εννέα ακόμα άτομα να βρίσκονται σε ένα τραπέζι και να παίζουν ζάρια.

Οι αρχές συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη αλλά και δύο ακόμα άτομα που κατηγορούνται για διενέργεια σε παράνομα τυχερά παιχνίδια και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών καθώς και επτά ακόμα άτομα για παραβίαση των μέτρων.

Ωστόσο άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό έγινε πάλι πρόσφατα στο Ρέθυμνο όταν ιδιοκτήτης άνοιξε το καφενείο του παράνομα και σέρβιρε κανονικά καφέ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share