Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λαμία: Διασωληνώθηκε ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στην αποθήκη με φιάλες υγραερίου

Σοβαρή η κατάσταση του

18 Δεκεμβρίου 2020 12:19
Λαμία: Διασωληνώθηκε ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στην αποθήκη με φιάλες υγραερίου

Τραγικές φαίνονται να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου σε αποθήκη στη Λαμία όπου και τραυματίστηκαν τρία άτομα με τον ένα να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Συγκεκριμένα στη Λαμία το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη με φιάλες και δεξαμενή υγραερίου και συγκεκριμένα χαμηλά στην οδό Σπύρου Μελά στα Καλύβια. Ειδικότερα ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό.

Το άτομο που διακομίστηκε στο νοσοκομείο πρόκειται για έναν 57χρονο πολίτη που έχει σχέση με την αποθήκη όπου και υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο λαιμό, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μεγάλης ανάφλεξης του αερίου που φυλασσόταν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή για αυτό και διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου μεταφέρθηκε αρχικά και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Την ώρα της δεύτερης έκρηξης στο σημείο επιχειρούσαν δύο ακόμη πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν και εκείνοι στο Νοσοκομείο, χωρίς κάτι σοβαρό, καθώς αποχώρησαν αμέσως μετά.

Υπό έλεγχο η φωτιά σε αποθήκη στην Λαμία - Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας από τους τρεις τραυματίες

Υπό έλεγχο έθεσε η πυροσβεστική τα ξημερώματα την φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ χθες σε αποθηκευτικό χώρο υγραερίου στην Λαμία. Η φωτιά προκάλεσε πανικό στην περιοχή καθώς ακολούθησαν εκρήξεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις τραυματίες.

Οπως αναφέρει η πυροσβεστική, δύο άνδρες της που επιχειρούσαν στο σημείο έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ένας ιδιώτης έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει μεταφερθεί στο ΓΝ Λαμίας. Η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την πυροσβεστική έχει αναλάβει προανακριτική εξέταση για το περιστατικό, που προκάλεσε συναγερμό χθες το βράδυ στην περιοχή.

Λόγω των εκρήξεων οι κάτοικοι στα γύρω στενά χρειάστηκε να απομακρυνθούν, με την αποθήκη να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενή που βρισκόταν εξωτερικά της αποθήκης και λόγω του εύφλεκτου υλικού ακολούθησε έκρηξη.

Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο την φωτιά, ωστόσο παραμένουν δυνάμεις στο σημείο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ανάφλεξης. Ωστόσο θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Λαμίας και η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Καλότυχου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share