Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα πρώτα ψυγεία αποθήκευσης των εμβολίων

Που αναμένεται να πάνε τα επόμενα

18 Δεκεμβρίου 2020 10:51
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα πρώτα ψυγεία αποθήκευσης των εμβολίων

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την χορήγηση των εμβολίων όπου αρκετές χώρες αναμένουν να το κάνουν στους πολίτες ώστε να αρχίσει να δίνεται ένα τέλος στην κατάσταση με τον κορωνοϊό. Επίσης η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος για τα εμβόλια και ότι όλα τα φάρμακα περιέχουν παρενέργειες.

Συγκεκριμένα ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προετοιμασίας για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα όπου ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου τα πρώτα δύο ψυγεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Ειδικότερα τα ειδικά ψυγεία βρίσκονται στις αποθήκες του συνεταιρισμού φαρμακοποιών της πόλης και στο καθένα θα μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 15.000 φιαλίδια. Τα εν λόγω ψυγεία είναι βαθέως πήξεως ώστε να κρατούνται τα εμβόλια στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης

«Είμαστε αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην ελληνική επικράτεια. Βρίσκεστε σε ένα χώρο ιδιοκτησίας των φαρμακοποιών 6.500 τμ. Κληθήκαμε από το υπουργείο να συμμετέχουμε σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια. Με χαρά μας αποδεχτήκαμε. Περιμένουμε το τρίτο ψυγείο. Είναι ιαπωνικής κατασκευής και έφτασαν εχτές», είπε ο γενικός γραμματέας του συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, κ. Νικολαΐδης ο οποίος μίλησε στο MEGA.

«Η αποθήκη έχει 24ωρη φύλαξη και θα συνδράμει και η αστυνομία στη φύλαξή τους. Τα ψυγεία θα μείνουν εδώ», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων στο εμβόλιο της Moderna

Το "πράσινο φως" έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο της Moderna.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίνει την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Moderna, έγραψε η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές ενημερωμένες σχετικά με τη διαδικασία.

Ο επικεφαλής του FDA, ο Στίβεν Χαν, διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι ο οργανισμός σκόπευε να κινηθεί με ταχύτητα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση άδειας κατεπείγουσας χρήσης (emergency use authorization, EUA) του υποψηφίου εμβολίου της.

Η επιτροπή των ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνέστησε νωρίτερα χθες να εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου. Παράλληλα δείτε και ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Η χορήγηση άδειας θα ανοίξει τον δρόμο ώστε να αρχίσει η διανομή δόσεων σε όλη την επικράτεια της χώρας που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο, πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share