Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Κρήτη: Θετική βρέθηκε ασθενής που νοσηλευόταν σε κανονικό θάλαμο

Πως είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων

17 Δεκεμβρίου 2020 14:17
Κορωνοϊός - Κρήτη: Θετική βρέθηκε ασθενής που νοσηλευόταν σε κανονικό θάλαμο

Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινά ανακοινώνονται κρούσματα αλλά και δυστυχώς θάνατοι με αποτέλεσμα να κάνει ότι μπορεί η κυβέρνηση με τα μέτρα προστασίας ώστε να σταματήσει την εξάπλωση του. Επίσης στα Γρεβενά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο ήταν για 60 χρόνια παντρεμένοι "έχασαν" τη ζωή τους από τον ιό.

Από ότι φαίνεται δεν έχει τέλος η κατάσταση με τα κρούσματα στην Ελλάδα και ειδικά στα νοσοκομεία όπου πρόσφατα στην Κρήτη μία ασθενής που νοσηλευόταν σε κανονικό θάλαμο στο νοσοκομείο Χανίων βρέθηκε θετική στον ιό.

Ειδικότερα έντονη ανησυχία επικρατεί σε νοσηλευόμενους αλλά και επισκέπτες της ορθοπαιδικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων λόγω του ότι επιβεβαιώθηκε πως είναι θετική στον κορωνοϊό ασθενής η οποία είχε μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μία επώνυμη καταγγελία που έκανε ένας Χανιώτης, στον συγκεκριμένο θάλαμο νοσηλευόταν συγγενικό του πρόσωπο μετά από ορθοπαιδική επέμβαση και επρόκειτο σήμερα να πάρει εξιτήριο. Έτσι την Τετάρτη είχε δεχθεί επισκέψεις στο πλαίσιο και της προετοιμασίας της εξόδου από το Νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου στον ίδιο θάλαμο και σε διπλανό κρεβάτι μεταφέρθηκε μια άλλη ασθενής. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, το βράδυ ενημερώθηκαν πως στην νέα ασθενή είχε γίνει τεστ για κορoνοϊό το οποίο βρέθηκε θετικό και στην συνέχεια την απομάκρυναν από τον θάλαμο.

Οι συγγενείς της πρώτης ασθενούς είναι έντονα ανήσυχοι, καθώς το εξιτήριο αναβλήθηκε (προφανώς για να γίνουν τεστ στους ασθενείς που ήταν στον θάλαμο) , αλλά – πέραν της προσωπικής τους υγείας - ανησυχούν και για το ενδεχόμενο να έχουν κολλήσει και να μεταφέρουν την μόλυνση στο υπόλοιπο οικογενειακό τους περιβάλλον ή στον περίγυρό τους.

Συναγερμός στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού - Που εντοπίστηκαν

Συνεχίζεται ο εφιάλτης με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινώς ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η κατάσταση και πιθανότατα να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση όσο γίνεται. Επίσης στην Κέρκυρα βρέθηκαν θετικοί στον ιό δύο Αστυνομικοί οι οποίοι μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου φαίνεται να είναι θετική.

Συγkεκριμένα συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 40 υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές καταστάσεις που προκύπτουν από τον ιό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα μεγάλο τμήμα της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου που είχε μετατραπεί σε κλινική covid-19 έχει αποσυμφορηθεί και ένας αριθμός ασθενών έχει μεταφερθεί και συνεχίζει την νοσηλεία του στο ΓΠΝΑ. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν περισσότερα από 40 κρούσματα στο προσωπικό συμπεριλαμβανομένων καθαριστριών και τεχνικών.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως «δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση. Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή τακτικών τεστ κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share