Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Γρεβενά: Ηλικιωμένο ζευγάρι "έχασε" τη ζωή του με διαφορά δύο ημερών

Ήταν παντρεμένοι 60 χρόνια

17 Δεκεμβρίου 2020 13:45
Κορωνοϊός - Γρεβενά: Ηλικιωμένο ζευγάρι

Ένα τραγικό γεγονός σημειώθηκε στα Γρεβενά όπου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι "έχασε" τη ζωή του με διαφορά δύο ημερών λόγω του κορωνοϊού. Επίσης συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου βρέθηκαν πάνω από 40 κρούσματα με τα περισσότερα να είναι υγειονομικοί.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός φαίνεται να έχει "χτυπήσει" αρκετά την Ελλάδα διότι καθημερινώς ανακοινώνονται αρκετά κρούσματα αλλά και δυστυχώς θάνατοι. Πρόσφατα στα Γρεβενά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι "έχασε" τη μάχη με τον κορωνοϊό το οποίο ήταν παντρεμένοι 60 χρόνια.

Ειδικότερα ο Γιώργος και η Ευθυμία Σπηλιώτη ζούσαν μαζί 60 χρόνια στον Δοξαρά Γρεβενών και πέθαναν με διαφορά δύο ημερών, αφού πάλεψαν γενναία με τον covid19. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί απέκτησαν 2 γιούς. Τον Ντίνο που εργάζεται Δασαρχείο Γρεβενών και τον Χρήστο που είναι καθηγητής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η γενιά τους συνεχίστηκε με 5 εγγόνια και 2 δισέγγονα. Το ένα δισέγγονο, μάλιστα, γεννήθηκε την ημέρα που πέθανε η γιαγιά του.

Κέρκυρα - Κορωνοϊός: Αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό - Μετέφεραν κρούσμα στο νοσοκομείο

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι τραγική με αποτέλεσμα καθημερινώς να αναφέρονται όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και άτομα που διασωληνώνονται. Επίσης ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει πιθανή μείωση στο μέτρο για τα εννέα άτομα στα ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα αναφέρθηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού με αυτά να είναι δύο αστυνομικοί οι οποίοι "κόλλησα" τον ιό όταν μετέφεραν ασθενή οποίος είχε νοσήσει. Αυτό αποδεικνύει ότι μέχρι και το Αστυνομικό Σώμα παρά τα μέτρα προστασίας που ακολουθούν βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου δυο αστυνομικοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα, τώρα βρίσκονται σε καραντίνα μέχρι να κάνουν το τεστ και να διαπιστωθεί εάν έχουν κολλήσει ή όχι.

Ειδικότερα δύο αρχιφύλακες πήραν εντολή να μεταφέρουν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας μία γυναίκα, για την οποία υπήρχε εισαγγελική εντολή.

Πράγματι οι αστυνομικοί την παρέλαβαν από το σπίτι της και όταν έφτασαν στο νοσοκομείο αμέσως έγινε τεστ κορωνοϊού στη γυναίκα, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν ασθενής μπαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκαν ότι το τεστ της γυναίκας που μετέφεραν ήταν θετικό.

Από το νοσοκομείο ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι ζήτησαν να μπουν και οι αστυνομικοί σε καραντίνα μιας εβδομάδας και να γίνει τεστ μετά από λίγες ημέρες για να διαπιστωθεί εάν η γυναίκα τους μετέδωσε τον κορωνοϊό ή όχι. Πάντως σύμφωνα με τους προϊσταμένους τους, οι αστυνομικοί φορούσαν γάντια και μάσκα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο νοσοκομείο της γυναίκας, ενώ ήδη το όχημα έχει μεταφερθεί για απολύμανση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share