Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός - Κρήτη: Πότε θα πραγματοποιηθούν τα rapid test από το αυτοκίνητο

Πως θα γίνει η διαδικασία

16 Δεκεμβρίου 2020 13:25
Κορωνοϊός - Κρήτη: Πότε θα πραγματοποιηθούν τα rapid test από το αυτοκίνητο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολο βαθμό με αποτέλεσμα ο κόσμος να προσπαθεί να ακολουθεί τα μέτρα όσα μπορεί για να μην βγουν θετικοί στον ιό. Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα μπει "λουκέτο" στα εστιατόριο των ξενοδοχείων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη αναμένονται να ξεκινήσουν τα rapid test από το αυτοκίνητο όπου οι πολίτες θα διέρχονται με το όχημα τους και θα κάνουν την εξέταση για να μάθουν για το αν είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

Ειδικότερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην Κίσσαμο Χανίων την Παρασκευή για να διενεργήσει ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through). Όπως ανακοινώθηκε, οι έλεγχοι θα είναι δωρεάν για όλους, θα γίνονται μέσα από αυτοκίνητο και θα διεξαχθούν στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου), από τις 10:00 έως 14:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από τη ανατολική πλευρά της πλατείας, από την οδό Ομογενών Αμερικής, και η έξοδος από τη δυτική πλευρά της στην οδό Φρουδάκη.

Στη Κρήτη θα ξεκινήσουν τα rapid test που θα γίνονται από το αυτοκίνητο.

Οι πολίτες πρέπει να προσέρχoνται αποκλειστικά με αυτοκίνητο (μέχρι δύο ενήλικες πλην τέκνων), έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία, ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες. Για την ομαλή διεξαγωγή των τεστ κορωνοϊού θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Κισσάμου, με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου. Προληπτικοί έλεγχοι με την ίδια μέθοδο είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα και στην πόλη των Χανίων. Όπως είχε ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, ελήφθησαν 600 δείγματα, εκ των οποίων τα δύο ήταν θετικά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share